Reperul
Administratie Braila Galati

S-a montat ultimul segment al Podului peste Dunăre

Este vorba despre al 86-lea segment de tablier, fiecare cântărind câte 250 de tone, care formează calea de rulare a viitorului pod suspendat peste Dunăre, dintre Brăila și Tulcea. Mai urmează sudarea și turnarea asfaltului. Podul însă nu va fi deschis traficului pietonal și bicicliștilor, deși în proiect așa figura. Reprezentanții CNAIR, beneficiarii lucrării, spun că este periculos atât pentru pietoni cât și pentru bicicliști traversarea pe pod. În condiții de meteo severe: ceață, vânt puternic sau viscol, podul se va închide.

”Podul, într-adevăr, este prevăzut cu posibilitatea tranzitării de către bicicliști și pietoni, dar pentru că este la o anumită înălțime, unde sunt curenți de aer puternici, se recomandă și vom recomanda evitarea acestei tranzitări pentru că le poate pune viața în pericol celor două categorii menționate. Podul nu va fi deschis tot timpul, el are sisteme automatizate și în situație de ceață, vânt puternic, podul se închide automat”, a explicat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt CNAIR.

23 de kilometri însumează proiectul Podului suspendat peste Dunăre. Din aceștia, lungimea efectivă a podului este de circa 2 km și, în rest, căi de acces, viaducte și un nou drum Brăila – Jijila. De o parte şi de alta vor fi construite două viaducte de acces, în lungime de câte 110 metri,  care se vor adăuga lungimii podului suspendat. Lățimea totală a podului suspendat va fi de 31 metri, iar calea pe pod va avea 22 metri şi va fi alcătuită din patru benzi de circulație și două benzi pentru trafic pietonal, chiar dacă acestora din urmă nu le este permis accesul.

Podul este cea mai mare investiție în infrastructură din România, în ultimii 30 de ani, în valoare de 500 milioane euro. Ar trebui să fie gata în decembrie anul acesta.Postări asemănătoare

Dănăilă, PNL, despre şefii CUP Dunărea: Încearcă să îndrepte o greşeală cu o altă greșeală şi pierd controlul asupra companiei

Reperul

Ediția a treia a programului Start-Up Nation – prioritate la Ministerului Antreprenoriatului și Turismului

Reperul

O asociere româno-italiană a câștigat contractul de eficientizare energetică a Spitalului Județean Galați

Reperul