Reperul
Eveniment Galati

S-a tăiat pe față, a înghițit un acumulator, iar la spital a aflat că are și Covid-19

Un deținut închis la Peniteciarul de Maximă Siguranță Galați s-a autoagresat și a înghițit un acumulator de telecomandă. Cum leziunile pe care și le-a provocat necesitau intervenție chirurgicală, bărbatul a fost testat pentru Covid-19 și s-a constatat că este și infectat cu noul coronavirus.

”O persoană privată de libertate custodiată de Penitenciarul Galați a anunțat supraveghetorul din cadrul secției de deținere că, din motive personale, și-a provocat mai multe plăgi tăiate la nivelul obrazului și a înghițit un acumulator pentru telecomandă. Persoana în cauză a fost prezentată de îndată la o unitate spitalicească din rețeaua sanitară publică, unde s-a intervenit chirurgical. Cu această ocazie s-a procedat și la testarea pentru SARS-CoV-2, rezultatul fiind pozitiv. În consecință, pentru asigurarea tratamentului postoperator și a celui specific COVID-19, persoana privată de libertate a fost transferată la Penitenciarul Spital București – Rahova. Tratamentul este asigurat în cadrul secției ATI, destinată gestionării problematicilor indicate. În prezent starea sa de sănătate este stabilă. Menționăm că la momentul de față la nivelul Penitenciarului Galați se efectuează ancheta epidemiologică, nefiind înregistrată simptomatologie specifiă COVID-19 în rândul efectivului custodiat”, a precizat inspector pp. Simona Cozma, purt. de cuv. la Penitenciarul Galați.

La nivelul Penitenciarului se menține conduita preventivă prin intensificarea triajului epidemiologic și a monitorizării medicale. 

Postări asemănătoare

Brăilean prins în timp ce cultiva cannabis în propria locuință

Reperul

70 de coroane furate de pe morminte. Hoții, prinși în flagrant

Maria Vlad Romaniţă

UPDATE: Klaus Iohannis câștigă alegerile în Galați și Brăila. Viorica Dăncilă se află pe locul secund

Reperul