Reperul
Administratie Braila Galati

Pucheanu, mesaj dur pentru primarul Brăilei și președintele CJ Brăila: “s-o lase mai moale!”

stiri braila ultima ora

Scandalul de la Brăila, generat de decizia autorităților locale de a nu fi de acord cu internarea a 20 de persoane infectate cu Covid -19, pentru motivul că vin din alt județ, a “aprins” rețelele de socializare. O parte dintre brăileni i-a aplaudat pe primarul Marian Dragomir și pe președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, pentru pozițiile exprimate. “Brailenii au respectat regulile, autoritățile și-au făcut treaba, ne-ați dat amenzi să stăm acasă și acum ne îmbolnăviți pe ascuns? Vă solicit urgent să vă recunoașteți incompetența, slugărnicia și incapacitatea de a va respecta jurământul! Și să plecați … deja este prea mult!”, a comentat primarul Brăilei. “Cei 20 de pacienți care urmau să ajungă la Brăila, nu mai vin, vor fi redirecționați către alte spitale din țară, la cerința mea ca și președinte al Consiliului Județean, pentru a proteja brailenii (…). După o discuție cu factorii de decizie de la nivel național, am spus răspicat că la Brăila se vor trata de COVID-19 doar cetățenii județului”, a scris președintele CJ Brăila.

“S-o lase mai moale! Nu e Republica Braila!”

Prezent în platoul de filmare a emisiunii ”Deschide Lumea”, primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, si-a exprimat dezacordul cu reacția autorităților brăilene, transmițând un mesaj critic primarului Dragomir și președintelui Chiriac. “S-o lase mai moale! Nu e Republica Brăila. Vorbim despre România, vorbim despre români (…). Sunt niște declarații politice. Din păcate, pare că la Brăila, cu tema «cu brăileni, pentru brăileni; noi, brăilenii, suntem cei mai… » se câștigă alegerile. Le urez succes, sunt colegii mei (…). Carantinarea a căzut în responsabilitatea fiecărui UAT (Unitate Administrativ Teritorială), pentru a se îngriji de proprii cetățeni. Ultima serie de carantinați sunt brăhășeni. Nu sunt din municipiul Galați. Ce ar fi trebuit? Să ies în stradă, să mă leg de porțile punctelor de carantinare și să le spun că nu primim din alte părți?”, a declarat Ionuț Pucheanu.

Brăileni cu Covid-19, tratați în spitalele din Galați.

        Comentariul edilului gălățean vine în contextul în care unul dintre cei mai cunoscuți medici gălățeni, dr Dumitru Ișfan, a făcut publică informația conform căreia în Spitalul Județean din Galați sunt tratați doi pacienți din Brăila care, la internare, au fost depistați cu Covid-19: “Citesc și mă uimesc de «micimea» gândirii oamenilor politici din Brăila, o să explic de ce. Dacă noi, profesioniștii din sănătate (din Galați) am gândi la fel, ar fi însemnat că cei 6 brăileni internați și operați în secția chirurgie toracică, în ultimele două săptămâni, să nu fi beneficiat de servicii medicale (unii cu urgențe majore-mediastinită). În același timp, două paciente din Brăila (patologie oncologică) testate la internare cu rezultat Covid+, acum sunt tratate în spitale gălățene. Păi ce facem domnilor politicieni? Exportăm? (…) În logica voastră ar trebui ca de mâine să interzic internări din județul Brăila, dar nu voi face lucrul acesta pentru că eu sunt medic, n-am nevoie de voturi. Cei din Focșani nu sunt români? Nu uitați că epidemia asta nu se va termina anul ăsta. Declarați-vă ținut autonom. Chiar până acolo ați ajuns?  Să vă certați pe cine a luat decizia să nu primească pacienți COVID+ din Vrancea, asimptomatici sau cu simptomatologie minoră? Există cuvinte în limba română care va caracterizează, nu puține. Mă opresc aici, sunt oripilat de «micimea» gândirii voastre”.

Postări asemănătoare

Cinci mașini abandonate au fost ridicate de pe domeniul public la Brăila

Reperul

Primăria a lansat aplicația mobilă Galați City App

Reperul

Primarul Galațiului anunță schimbări în administrația locală

Reperul