Centrul Cultural „Dunărea de Jos” (CCDJ) are, începând de astăzi, o sală de spectacole nouă și modernă, construită de către Consiliul Județean Galați în cadrul unui proiect cu fonduri europene în valoare 1,8 milioane de euro.
„Este o zi deosebită pentru comunitatea noastră. Acesta este rezultatul unei colaborări frumoase, care a fost posibilă datorită muncii în echipă. Noua sală va fi locul în care se vor desfășura spectacolele captivante ale elevilor talentați ai Școlii de Arte. Aici, fiecare notă muzicală, fiecare mișcare de dans și fiecare expresie artistică vor prinde viață și vor încânta sufletele celor care ne trec pragul”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
Sala de spectacole are 154 de locuri, facilități moderne și echipamente de înregistrare de ultimă generație. Această sală va găzdui o varietate de evenimente culturale, inclusiv spectacolele organizate de Școala de Arte a CCDJ, precum și proiecții de film, conferințe și dezbateri pe teme culturale sau educaționale.
„Pentru viitorul copiilor noștri, pentru a încuraja performanța, am creat acest spațiu, iar acum cei aproximativ 1000 de cursanți ai Școlii de Arte din cadrul CCDJ, au un loc al lor în care își pot exprima liber talentele și pasiunile. Suntem recunoscători pentru fiecare premiu pe care aceștia îl aduc la Galați. Avem elevi care au obținut premii la concursuri și festivaluri importante din țară și din străinătate, avem participanți la concursuri precum „Românii au Talent” și „Vocea României”. De asemenea, mă bucur că părinții nu vor mai fi nevoiți să stea înghesuiți la spectacolele copiilor și că de acum înainte le pot urmări prestațiile într-o sală modernă și încăpătoare. Susținem performanța, încurajăm creativitatea, iar această realizare este un angajament ferm al Consiliului Județean Galați în ceea ce privește promovarea culturii”, a mai adăugat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
Investiția, în valoare de 1,3 milioane de euro, este realizată cu fonduri europene atrase de către Județul Galați, prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, în cadrul unui parteneriat cu raionul Hîncești și Primăria Comunei Mereșeni.