Reperul
Economic

Salariații vor avea acces la datele din Revisal abia în anul 2025

Cu toate că în luna mai a fost oficializată o lege ce introducea posibilitatea salariaților de a accesa propriile date din registrul general de evidență a salariaților (prin portalul Reges sau aplicația Revisal), operaționalizarea accesului va veni abia din 2025, după cum reiese dintr-un proiect de HG inițiat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS). Astfel, până la implementarea noului sistem informatic, salariații vor putea obține adeverințele de vechime ca și până acum.
Vechimea în muncă sau în specialitate va putea fi dovedită cu extrasul generat online din registru doar dacă va fi asumat de angajator și certificat prin semnătură, pe baza documentelor justificative aflate în dosarul de personal al salariatului, documentelor contabile ori cele aflate în arhiva societății sau altele.
Proiectul arată că inspectoratele teritoriale de muncă vor fi cele care vor elibera, la cererea scrisă a salariaților, un extras din registru în termen de cel mult 15 zile după plata tarifului de 20 lei/document.

Postări asemănătoare

PROIECT. Polițiștii solicită drepturile de echipament în bani lunar, nu anual

Reperul

Din 2023, programul Rabla Plus va fi extins la vehiculele pentru transportul de mărfuri și persoane

Reperul

Educația financiară ar putea fi introdusă în școli

Reperul