Reperul
Braila Eveniment Galati

Salariul minim va crește de la 1 iulie

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat majorarea salariului minim la 3.700 de lei de la 1 iulie, precizând că va fi menținută măsura celor 200 de lei netaxabili.

„De la 1 iulie, salariul minim va crește la 3.700 de lei brut. Totodată, vom menține până la sfârșitul anului facilitatea acordată angajatorilor privind cei 200 de lei scutiți de taxe. Suntem în direcția corectă către implementarea salariului minim european. Aceasta este decizia luată astăzi, alături de sindicate și patronate, în Consiliul Tripartit”, a scris premierul Marcel Ciolacu pe Facebook.

Potrivit unui comunicat al Guverrnului, majorarea „va reprezenta o creștere de 12,12%, ceea ce înseamnă o majorare netă de 242 de lei. De asemenea, deducerea fiscală de 200 de lei se va menține până la sfârșitul anului”, a explicat Executivul.

Ministerul Muncii trebuie să stabilească o nouă formulă de calcul pentru salariul minim brut garantat în plată, ținând cont de criteriile cerute de Comisia Europeană prin Directiva 2041/2022.

Directiva a fost adoptată la data de 22 octombrie 2022 și prevede că statele membre trebuie să adopte măsurile necesare pentru a se conforma prezentei directive până la 15 noiembrie 2024.

Postări asemănătoare

(VIDEO) Protest spontan la Direcția Județeană de Statistică Galați

Maria Vlad Romaniţă

(VIDEO) Incendiu de la o lumânare. 35 de persoane au fost evacuate

Maria Vlad Romaniţă

Sprijin acordat persoanelor vulnerabile pentru compensarea preţului la energie

Reperul