Reperul
Eveniment

Șase intervenții ale echipajelor ISU-SMURD în doar câteva ore

Noaptea trecută și în primele ore ale dimineții, solicitările către echipajele ISU-SMURD Galați au curs una după alta. Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții ISU Galați,  prima intervenție a seriei a avut loc cu puțin timp înainte la ora 22.50, pe Faleza superioară, în zona Trecere Bac. Acolo, a avut loc un  accident rutier în care a fost implicat un autoturism cu două adolescente. Cele două tinere aveau 18 si 20 de ani, iar mașina condusă de una dintre ele a lovit un stâlp pentru a evita coliziunea cu alt autoturism. Victimele au solicitat primul-ajutor din cauza politraumatismelor suferite și au fost transportate la Spitalul Clinic Judetean Galați. Un accident rutier ,survenit înainte de miezul nopții, a făcut necesară intervenția unei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD în strada Cloșca, pentru un autoturism marca Renault Megane. Când au ajuns la locul intervenției, pompierii au asigurat măsuri PSI din cauza scurgerilor de carburant și lichide pe carosabil, dar victima nu a solicitat evaluare medicală.

Un alt caz medical a avut loc dimineață, la ora 07.00, echipajul SMURD fiind solicitat în strada Oltului pentru o victimă de 75 de ani căzută de la etajul trei. În urma căderii de la aproximativ 10 metri, femeia de cca 75 ani suferise un stop cardio-respirator și amputarea unui braț. Intervenția echipajului a fost îngreunată și de gardul metalic ce separa zona pietonală. Victima a fost declarată decedată la scurt timp după internarea la Terapie Intensivă.

Alte două accidente rutiere au avut loc la ora 09.00. Un biciclist de 49 de ani a fost accidentat pe strada Gh. Doja și a suferit un traumatism la unul din membrele inferioare, dar a refuzat transportul la spital. În zona Tirighina a avut loc un accident rutier cu două victime. Una dintre acestea a fost preluată de o ambulanța SAJ care se întorcea de la un alt caz medical, în timp ce ambulanța SMURD a preluat un bărbat de 60 de ani, pasager într-a doua mașină implicată și care a solicitat transportul la spital. La ora 10.50, o autospecială de la punctul de lucru Tg. Bujor a fost solicitată să scoată din apă trupul unui bărbat înecat. Victima avea 51 de ani, era din localitatea Oancea și plecase la pescuit de sâmbătă. Rudele l-au cautat în weekend, iar în această dimineață un cetățean a anunțat că a văzut un cadavru în amenajarea piscicolă de la Sovârca. După scoaterea din apă, victima a fost predată organelor competente.

 
Foto: Grupul șoferilor/ Facebook

Postări asemănătoare

Bărbat în stare gravă după ce a fost lovit de un autobuz

Maria Vlad Romaniţă

Val de agresiuni în familie

Maria Vlad Romaniţă

Tâlhar înarmat cu un cuțit, căutat de polițiști după ce a furat bani dintr-o farmacie din Brăila

Reperul