Reperul
Eveniment Galati

UPDATE: Cuţitarul care a atacat poliţiştii şi paramedicii SMURD a fost reţinut

UPDATE – Cuțitarul din accidentul produs aseară la Parcul CFR a fost reținut pentru 24 de ore și polițiștii au sesizat Parchetul pentru ultraj. El îi atacase cu un cuţit pe poliţiştii şi paramedicii SMURD sosiţi la locul accidentului.

În ceea ce îl priveşte pe şoferul care a produs accidentul, acesta a suflat până la urmă în etilotest la spital și avea 0,6 alcool pur în aerul expirat, iar în sânge avea o concentrație alcoolică de 1,15. El este cercetat pentru conducere sub influenţa alcoolului și vătămare corporală din culpă și se va afla sub control judiciar timp de 60 de zile.


* Doi bărbați au fost conduși la secția de poliție pentru a fi audiați în acest caz *

A fost scandal mare lângă Parcul CFR din Galați după ce, de la un accident în urma căruia o dubă a ajuns într-un stâlp, șoferul, se pare băut, a fugit în parc, a fost încătușat cu forța, iar un prieten al lui a sărit cu un cuţit la polițiști și la echipajul SMURD. A fost și el oprit, deși polițiștii au fost la un pas să folosească arma din dotare.

Totul a început când un bărbat de 32 de ani, se pare  în stare de ebrietate, a intrat cu duba la volanul căreia se afla, într-un stâlp de iluminat public de lângă Parcul CFR. Echipajele de poliție nu au găsit pe nimeni la volan. Individul coborâse din mașină și se odihnea pe una din băncile parcului, dar a fugit când a văzut polițiștii. Omul a fost încătușat, nu a vrut să sufle în etilotest, nu s-a legitimat de bunăvoie și chiar a susținut că nu s-a aflat în mașină. Au fost atunci chemați în ajutor criminaliştii pentru prelevarea de probe, dar și alte echipaje de poliție.

“Polițiștii l-au identificat pe conducătorul auto al dubei în parcul CFR. La vederea polițiștilor, bărbatul, care părea în stare de ebrietate, a încercat să fugă, polițiștii l-au imobilizat, l-au încătușat și l-au condus la autospecială”, a precizat cms șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

În acest timp, echipajul SMURD sosit la locul accidentului pentru acordarea primului ajutor a fost agresat și amenințat de un alt individ, de 41 de ani, care, înarmat cu un cuțit, a avut să atace poliţiştii și un membru al echipajului SMURD. În altercații, lama cuțitului a lovit luneta autospecialei SMURD.

“Cu un cuțit a vrut să lovească atât polițistul, cât și șoferul de pe mașina de urgențe din spate. Numai prezența de spirit a polițistului a făcut ca acesta să îl împingă și ulterior să scoată pistolul, dar prin împingere nu a lovit pe nici unul din ei. Șoferul a fost adus de polițiști la spital pentru recoltarea alcoolemiei, nu avea nevoie de ajutor medical, ci mai degrabă colegii mei care au fost atacați”, a declarat dr. Angel Trifan, medic UPU SMURD Spitalul de Urgență Galați.

Rudele șoferului și, deopotrivă, cei prezenți în parc au contestat cele întâmplate ori s-au ferit să vorbească.

Șoferul dubei a fost întâi dus la spital ca să i se recolteze sânge pentru stabilirea alcoolemiei, deoarece a refuzat să sufle în etilotest sau să se legitimeze.

Şi el, şi celălalt bărbat au fost conduși apoi la secția de poliție pentru audieri. La finalul cercetării se va stabili care sunt faptele de care se fac vinovați.

Postări asemănătoare

Autori de viol și omor prinși după nouă luni de la comiterea faptei

Maria Vlad Romaniţă

Comisia Europeană nu mai ”are răbdare” cu poluarea aerului

Maria Vlad Romaniţă

Val uriaș de noi infectări, la Galați

Maria Vlad Romaniţă