Reperul
Eveniment Galati

Scandal în carantină

Un bărbat în vârstă de 45 ani din județul Galați a fost introdus de către jandarmi în carantină, după ce nu a respectat măsura izolării la domiciliu*Bărbatul, aflat in stare de ebrietate, a plecat din izolare ca să-și vadă soția și copiii, aflați într-o comună învecinată.   

În jurul orei 23:30 la un centru de carantină aflat în județul Galați a fost adus un bărbat aflat într-o stare avansată de ebrietate care nu a respectat măsura izolării la domiciliu și a plecat într-o comună învecinată pentru a-și vedea soția și copiii. 
Ajuns la centrul instituționalizat de carantină bărbatul a devenit agitat și a început să înjure personalul medical și jandarmii motivând că el nu va rămâne acolo și va încerca să fugă. După aproximativ 15 minute de la introducerea în centru, bărbatul a încercat să fugă prin escaladarea gemului camerei. Zgomotul făcut de acesta a fost auzit de jandarmi, iar când s-au îndreptat în direcția clădirii l-au văzut căzut, fără a da semne că mișcă. La fața locului a fost solicitat un echipaj medical. Între timp, bărbatul și-a revenit din starea de inconștiență, iar la vederea personalului medical a început să devină violent. Jandarmii l-au imobilizat, iar ambulanța l-a transportat la spitalul de urgență pentru investigații suplimentare.
Pe timpul efectuării investigațiilor medicale, bărbatul a continuat seria amenințărilor și injuriilor aduse doctorilor și asistentelor din spital, motiv pentru care a fost solicitat, din nou, un echipaj de jandarmerie. Oamenii legii au reușit să îl liniștească, iar la finalizarea investigațiilor medicale l-au transportat în același centru de carantină. Întrucât bărbatul a amenințat că în cazul în care nu i se va da drumul se va omorî, s-a luat decizia transportării acestuia la Spitalul de Psihiatrie unde a fost internat.
În cauză, jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor și au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale în cuantum de 200 lei (proferarea de injurii), respectiv 6.000 lei (proferarea de injurii și scandal în incinta unei unități de ocrotire a sănătății).   

Postări asemănătoare

Cod roșu de inundații

Maria Vlad Romaniţă

Siretul a mâncat jumătate din mal la Șendreni. Linia ferată Galați-Tecuci, în pericol!

Maria Vlad Romaniţă

Un asistent social al Primăriei Barcea a fost confirmat cu noul coronavirus

Maria Vlad Romaniţă