Reperul
Eveniment Politic

Scandal în USR Brăila după fuziunea cu PLUS

Cătălin Stancu, președintele USR Brăila, este acuzat că a aranjat alegerile interne din organizație astfel încât membrii PLUS să nu aibă funcții de conducere. În replică, Cătălin Stancu spune că aceste atacuri la adresa sa ar fi orchestate de PSD.

După fuziunea dintre USR și PLUS, prefectul Brăilei, Nicușor Ciocan, a fost ales președinte al Organizației Municipale a partidului, însă foștii membri PLUS acuză faptul că totul a fost doar o ”mânărie” a președintelui organizației județene, Cătălin Stancu. Aceștia spun că cei doi, Stancu și Ciocan, ar fi folosit metoda ”autobuzul” pentru a aduce membri USR la alegeri, membri recent apăruți în partid și care au avut instrucțiuni clare cu cine să voteze. 

„Dată fiind atitudinea despotică și excluzivă a vechii conduceri a USR Brăila, majoritatea membrilor biroului Municipal si biroului Județean al fostului partid PLUS Brăila și anunță, pe această cale, intenția de a demisiona, lăsând la latitudinea fiecărui membru și simpatizant PLUS alegerea de a mai rămâne sau nu pe direcția impusă de Cătălin Stancu și Nicusor Ciocan, cu sprijinul tacit al conducerii centrale a partidului”, se arată în comunicatul de presă remis de către nemuțumiți.

În replică, în cadrul unei declarații scrise date presei, Cătălin Stancu se apară și spune că afirmațiile la adresa lui par a fi făcute nu de o personă care cunoaște situația din USR, ci de ”cineva de la PSD”.

”În legătură cu acuzația ca eu aș fi folosit ’’metoda autobuzul’’, aceasta mi se pare hilară! E chiar ca în povestea aia în care hotul era primul care striga ’’hoții’’. Nu aș fi vrut să intru în amănunte, însă pentru ca tot a venit vorba de Postolache, primarul din Măxineni (singurul primar USR din județul Brăila – n.r.), o să vi-l dau tot pe el exemplu. La alegerile locale am fost în campanie la el, să-l ajutam. Avea vreo 50 de membri în organizație. Astăzi știți câți are? 5(cinci). De ce numai cinci? Pentru ca i-a transferat pe toți la Municipiul Brăila, inclusiv pe mama și soția sa, inclusiv cățelul și purcelul! Deci, autobuzul din Măxineni cu cel puțin 45 de persoane a aterizat la Plus Brăila. Ce concluzie trageți de aici? Va spun eu, alegerile au fost corecte, toți membrii noștri au fost verificați în contestații, împotriva membrilor noștri fiind făcute aproximativ 560 de contestații din partea celor de la ex-PLUS. Unii dintre membrii vechi ai USR și-au pierdut dreptul de vot în urma contestațiilor, la fel cum s-a întâmplat și cu unii membri ex-PLUS. Am avut o comisie electorală constituită atât din membri USR cât și din membri ex-PLUS, rezultatul alegerilor a fost validat de aceasta. Singura problemă semnalată pe parcursul alegerilor a fost aceea că trei-patru candidați provenind din rândul ex-PLUS au încercat să-și facă în sala de votare campanie, lucru cu care nu am putut să fiu de acord, invitându-i afară din sală. Oricât de multă bunăvoință am fi avut, așa ceva nu putea fi acceptat. Trebuie să fii zero ca și om politic, dacă nu înțelegi un lucru elementar ca acesta, ca nu poți să-ți faci campanie în timpul votului. (…) Îi prețuim pe colegii noștri proveniți din PLUS, alături de ei USR este mai puternic, atât la nivel național, cât și la nivel județean. Împreună suntem 1700 membri în județul Brăila și la următoarele alegeri ne vom bate de la egal la egal cu partidele mai  mari și mai vechi. Despre cei care, conform așa-zisului comunicat, își vor da demisiile, nu pot decât să observ încă o dată că pentru a face politică, îți trebuie stomac. Unii nu pot să digere înfrângerile, asta e! Să candidezi pentru o funcție doar pentru că, în mintea ta te vezi câștigător de la început, poate dăuna grav psihicului în caz de înfrângere. Corabia merge mai departe și fără șobolanii care sar peste bord la prima furtună”, a mai adăugat Stancu, pe acest subiect.

Postări asemănătoare

V. Gîdei (PSD Galați): ”Sunt un om dintre oameni și așa voi rămâne”

Reperul

Noul șef al Agentiei Nationale de Integritate este brăileanul Florin Ionel Moise

Reperul

Iohannis și PNL au învins PSD. Ce urmează după moțiunea de cenzură?

Reperul