Reperul
Administratie Braila Politic

Scandalul de la HC Dunărea Brăila, între politică și relații sexuale

* Ștefan Cătălin Iordache susţine că PSD finanţează echipa ca să o poată folosi ca vector de imagine în campania electorală din 2020 *

E scandal mare în HC Dunărea Brăila după ce consilierul judeţean PND Ștefan Cătălin Iordache, proaspăt demisionat din funcția de vicepreședinte al clubului, a lansat o serie de acuzații la adresa unor „personalităţi PSD”.

„PSD finanțează această echipă ca să poată folosi imaginea clubului în campania electorală din 2020 (…). E o echipă folosită doar ca vector de imagine pentru PSD. Asta am aflat-o când conducerea CJ (președintele Iulian Chiriac – n.r.) mi-a spus că ar fi bine să nu ne calificăm în cupele europene pentru că ne-ar costa prea mulți bani”, a declarat Iordache.

Acesta afirmă că HC Dunărea Brăila ar fi „aranjat” meciuri la solicitarea sponsorului principal, Consiliul Județean Brăila. „Foarte multe jucătoare sunt străine și sunt mercenare. Vin și joacă cum li se spune (…). Problema nu este că PSD se joacă cu destinele unei echipe, se joacă cu destinele unui oraş”, a spus cosilierul PND.

Iordache l-a acuzat pe președintele clubului, Marius Caranica, de gestionarea frauduloasă a fondurilor clubului, caracterizându-l ca fiind cel care acționează la comandă politică. În replică, Caranica a declarat că deciziile sale și ale celorlalți oameni din conducere sunt legale și că discuțiile sunt duse greșit în sfera politicului. „În ceea ce privește legalitatea deciziilor, auditul se realizează din trei în trei luni. Ultimul audit a analizat toate sumele care s-au folosit în club. (…) Discuțiile sunt duse greșit în sfera politicului. (…) Nu mi s-a spus niciodată să mă retrag de la conducerea clubului”, a declarat Caranica, făcând trimitere la o declarație conform căreia i s-ar fi cerut de către președintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, să-și dea demisia.

Afirmația președintelui HC Dunărea Brăila este infirmată, într-o oarecare măsură, chiar de liderul social-democrat. „Am avut o discuție inclusiv cu domnul Caranica, pentru că am văzut că tot timpul sunt tensiuni acolo, disensiuni și lucruri care nu funcționează și-mi puneam întrebarea dacă reușim să rezolvăm problema majoră care înseamnă finanțarea și nu suntem în stare să gestionăm această problemă care înseamnă administrare, ceva nu e în regulă”, a spus Ion Rotaru.

În ciuda mesajelor date de liderii PSD brăileni, scandalul de la HC Dunărea Brăila este departe de a se fi terminat. Ștefan Cătălin Iordache, fostul vicepreședinte al clubului, acuză „personalităţi din PSD” că ar avea relații cu anumite jucătoare și că și în funcție de aceste relații se alcătuiesc lotul și strategia de joc. „Am sms-uri în care mi se comunică că unor jucătoare li se trimit expresii de genul ‘mă gândesc la tine că ai sânii ca niște struguri grei’ (…). Nu e nimic rău în asta, dar de aici și până la a se modifica componența unei echipe sau jocul echipei în funcția de asta e un lucru rău. Nu vă închipuiți că oamenii ăștia sunt niște novici în ale cuceritului pe bani publici, că despre asta vorbesc”, a afirmat Ştefan Cătălin Iordache.

Postări asemănătoare

Pucheanu: În ultima perioadă cad capete

Sorin Rugină

Bani pentru sportul gălățean

Reperul

Guvernul PNL: Cine sunt miniștrii propuși de premierul desemnat Ludovic Orban

Reperul