Reperul
Eveniment

Scandalul diplomelor medicale false ar avea o protagonistă din Galați

* O tânără este suspectată că a lucrat ca medic în Anglia în baza unui document fals *

Scandalul diplomelor medicale false ar avea o protagonistă din Galați care, în baza unui document fals, este suspectată că a lucrat ca medic în Anglia. Cel puțin asta afirmă pe un site de socializare de pe care uterior a șters aceste date. Polițiștii gălățeni au în acest moment un dosar penal în care fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de fals în înscrisuri oficiale, ancheta fiind începută in rem.

Totul a ieșit la iveală după ce un birou de traduceri legalizate din Galați a sesizat Poliția, având suspiciuni că mai multe documente depuse de o gălățeancă în vârstă de 33 de ani sunt false.

„Sesizarea a fost făcută în luna septembrie 2018 de un reprezentant al unui Birou de Traduceri Legalizate din municipiul Galați, birou la care s-ar fi prezentat o femeie de 33 de ani din municipiu și ar fi solicitat traducerea mai multor documente, printre care o diplomă de licență eliberată de o Facultate de Medicină din cadrul unei Universităti bucureștene. În urma sesizării, polițiștii au deschis dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale, dosar în care a fost dispusă începerea urmăririi penale „in rem” și în care se efectuează cercetări în continuare sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați. Sunt mai multe documente, printre care vă pot spune că este vorba despre o adeverință eliberată de Colegiul Medicilor prin care se atestă că persoana în cauză este doctor, medic, cu drepturi depline”, a precizat Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Colegiul Medicilor explică însă că instituția nu a eliberat nicio astfel de adeverintă pentru persoana vizată. „La nivelul Colegiului Medicilor din județul Galați s-au verificat bazele de date la nivelul medicilor, atât baza veche, cât și baza nouă de date, și nu figurează nicio persoană cu numele menționat. Deci de la noi nu s-au eliberat nici copii, nici adeverințe de liberă practică. De asemenea, s-au verificat și celelalte arhive, cu privire la eliberarea altor adeverințe sau acte cu acest nume și nu există nicio înregistrare pe acest nume. Deci, probabil, documentul prezentat care, din ce am înțeles are antetul Colegiului Medicilor Galați, este un fals. Diplomele sunt mai greu de falsificat, adeverința, ca oriunde, este mai ușor de falsificat, mai ales că au doar un antet, o ștampilă și o semnătură. Este prima dată când auzim despre această anchetă, probabil urmează să ne contacteze și o să eliberăm o hârtie oficială. De ore întregi verificăm toate documentele existențe și împreună cu juristul Colegiului și cu colegă care se ocupă de diplome și documente și nu există nicio solicitare pe acest nume”, a precizat Mihai Polinschi, vicepreședintele Colegiului Medicilor Galați.

Tânăra nu ar fi absolvit, cel puțin nu în Galați, nici măcar cursuri medicale pentru a avea dreptul de a lucra ca asistentă. Nu există în baza de date a Ordinului Asistenților Medicali și Moașelor, filiala Galați. Posibil să fi făcut vreo școală postliceală în altă localitate, chiar dacă e greu de crezut.

Tânăra are și profile pe site-uri de modelling și actori din Marea Britanie.

Ancheta polițiștilor va face lumină în acest caz.

Postări asemănătoare

Doi muncitori de la Apă Canal au leșinat în canalul colector de la Elice, la șapte metri adâncime

Maria Vlad Romaniţă

A ajuns la Brăila primul PCR REALTIME donat către Spitalul Județean de Urgență

Reperul

Pestă porcină la ZOO Galați

Maria Vlad Romaniţă