Reperul
Eveniment Politic

Scandalul furtului de curent, la final

În luna octombrie a anului trecut, o știre făcea vâlvă în presa națională: “Fost secretar de stat, acuzat că FURĂ curent”. Cătălin Boboc, unul dintre principalii comunicatori ai PNL, era acuzat că, la o casă din orașul Brăila care i-ar aparține, s-ar fi găsit, în urma unui control, o racordare ilegală la rețeaua de curent electric. La vremea respectivă, fostul parlamentar brăilean vorbea despre o încercare de discreditare venită atât din partea colegilor săi de partid, cât și de la social democrați. “Până la finalizarea cercetării, înțeleg să fac un pas în lateral și, pentru a nu afecta imaginea PNL, îmi voi prezența demisia”, declara Boboc pentru Reperul TV.

Zilele trecute, Boboc a prezentat pe pagina sa de Facebook documente conform cărora racordarea s-a făcut cu “respectarea normelor și prescripțiilor tehnice, având Fișa de trecere la mijloace fixe (…) și număr de inventar”. Mai mult, Inspectoratul de Poliție Județean Brăila confirmă că nu au fost identificate dosare penale în care liberalul brailean să aibă calitate procesuală.

Prezent în platoul de filmare Reperul TV, Cătălin Boboc a afirmat că a fost o încercare de discreditare pornită din interiorul partidului său, nominalizându-l pe Dănuț Lungu, consilier județean și vicepreședinte al Organizației Județene PNL, care este șef al Centrului Relații Clienți Brăila al Electrica Furnizare SA. “Evenimentul la Poliție, deși a fost sesizat la 112, nu era înregistrat la ora la care presa mă suna să mă întrebe care e situația cu acest subiect (…). Cineva din această societate (Electrica n.r.) a avut un interes să mă discrediteze (…). Mă gândesc că Dan Lungu, director fiind, tot aceeași procedură trebuia să o urmeze (să sune întâi la poliție, nu la presă n.r.). Dar pentru că nu am o confirmare că de la el a pornit totul, o să spun că e doar o bănuiala”, a declarat Boboc.

Contactat telefonic, Dănuț Lungu, vicepreședinte PNL Brăila, ne-a afirmat că nu are nicio legătură cu acest subiect. “Doar cei care lucrează la Electrica Distribuție pot vedea dacă cineva are, sau nu, un contract. Eu lucrez la Electrica Furnizare și nu aveam de unde să știu dacă există sau nu contract la adresa respectivă. Cătălin Boboc încearcă să se victimizeze”, a declarat liberalul brailean.

Cătălin Boboc a spus că va depune o cerere la PNL Brăila, pentru a fi reprimit în partid.

Postări asemănătoare

M. Humelnicu(PSD): ”Trebuie să continuăm în această coaliție”

Reperul

PNL Brăila: Din cauza lui Liviu Dragnea, România riscă izolarea în Europa

Reperul

Marius Humelnicu (PSD): ”Din păcate, acest guvern și-a demonstrat incompetența”

Reperul