Reperul
Eveniment Politic

SCENARIU: “PICU SĂ FACĂ FIGURAȚIE LA PRO ROMÂNIA, SĂ NU-L ÎNCURCE PE PUCHEANU”

Probleme în filiala gălățeană a partidului Pro România! Divergențele de opinie dintre cei doi parlamentari ai partidului, deputatul Eugen Durbacă și senatorul Nicolae Marin, au fost explicate la Realitatea TV Galați – Brăila, de către senatorul gălățean.

        Totul pleacă de la dorința lui Eugen Durbacă de a-l desemna pe viceprimarul Picu Roman drept candidat Pro România pentru funcția de primar al municipiului Galați.

        “Este un scenariu pus la punct în laboratoare, ca domnul Picu Roman să facă figurație la Pro România, să nu-l încurce pe Pucheanu (…). Nu știu de unde atâta dragoste între domnul. Durbacă și Picu. Îi leagă un trecut frumos. Dânsul insistă să vină, eu nu sunt de acord (…). Lasă-mă cu Picu în pace, și cu alți oameni care își caută un loc de consilier local sau județean, și încearcă să mai fenteze înca o dată”, a declarat senatorul Nicolae Marin la Deschide Lumea.

        Marin consideră că, în lipsa unei persoane cu o notorietate mare, partidul ar trebui să intre în competiție cu o persoană din interior, nominalizându-l pe Mihai Marin, președintele Organizației municipale Galati, Pro România, ca fiind cel mai potrivit candidat pentru a intra în cursa pentru primărie: “Este aici încă de la început, e o persoana tânără, e colonel în rezervă. Ar fi varianta cea mai «curată», cea mai corectă. Cred că are toată susținerea partidului”.

        Viceprimarul Picu Apostol Roman a transmis un mesaj în timpul emisiunii, pe pagina de Facebook:

“1. Domnul Nicu Marin se grăbește crezând că poate comprima timpul până la alegeri, notorietatea nefiind punctul dumnealui forte.
2. Căpușarea unei organizații construite de la zero de către dl Durbacă se vede de departe. Problema apare atunci când crezi că doar tinerețea este singura virtute cu care poți răzbate în viață.
3. Nominalizarea unor oameni din organizația construită, repet, de la zero de către dl. Durbacă, arată dorința de a rămâne singur pe unica poziție de parlamentar pe care PRO- România ar obține-o la alegerile generale.
4. Nu știu dacă invitatul dvs nu cumva nu șubrezește poziția partidului spălându-și rufele în fața camerelor de luat vederi.
5. Folosește prea mult sintagmele: Eu vreau, eu fac, eu cred, eu nu vreau, etc. Când folosești doar aceste sintagme, pierzi partida.
6. Dumnealui are un meci cu marele partid PSD, dumnealui fiind unul dintre cei plecați din el. Nu este corect să atragi partidul într-un meci personal”, a scris Picu Roman.
        Se pare că problemele din interiorul filialei gălățene sunt generate și de lipsa de comunicare dintre Eugen Durbacă și structurile de partid. Nicolae Marin și-a exprimat nemulțumirea pentru modul în care a aflat despre unele nominalizări făcute de Pro România, pentru funcțiile de consilier.  “Listele de consilieri trebuie să le hotărâm în cadrul structurilor noastre (…). Nu putem să punem secretara de la partid pe lista de consilieri, sau pe soția unui bărbat care face politică, dar soția nu a călcat niciodată la partid”, a afirmat senatorul Marin, care a adăugat că are încredere că toate problemele se vor rezolva cu spijinul lui Victor Ponta.

Postări asemănătoare

Dănăilă: Brăila a rămas fără 15 milioane de euro din buget în doi ani, iar primarul stă cu capul la cutie

Reperul

Deputatul PNL Antoneta Ioniţă i-a cerut ministrului sănătăţii să aloce fonduri pentru vaccinarea împotriva cancerului de col uterin

Reperul

Ionuț Pucheanu, despre alegerea primarului în două tururi de scrutin: Bucuroși le-om duce toate!

Reperul