Reperul
Alegeri Politic

Schimbări de ultimă oră în ”tabăra” PSD Galați

După ce zilele trecute PSD Galați a făcut publice nominalizările candidaților pentru alegerile parlamentare din 6 decebrie, cu doar o zi înainte de termenul limită de depunere a listelor la Biroul Electoral Central, apar schimbări de ultim moment. Prezent în cadrul emisiunii Reperul TV, moderată de Sorin Rugină, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea a anunțat modificările de ultimă oră. Astfel, la Camera Deputaților, lista este deschisă de dr. Aurel Nechita, decanul Facultății de Medicină, iar Viorica Sandu, dir. Administrației Piețelor Galați a trecut pe locul doi. Potrivit declarațiilor lui Costel Fotea, rocada între cei doi candidați s-a făcut la cererea Vioricăi Sandu. Pe locul trei se află poziționat actualul deputat, Marius Mitică Mărgărit, pe poziția a patra, Viorel Laurențiu Gîdei, primarul orașului Tg. Bujor, iar pe locul al cincilea se situează consilierul județean Andreea Ana-Maria Naggar.

În ceea ce privește candidatura lui Viorel Gîdei și riscul pentru social-democrați de a pierde încrederea electoratului din Tg. Bujor, după ce acesta tocmai a câștigat un nou mandat de primar, Fotea a declarat: ”Există acest risc. Domnul Gîdei și-a exprimat dorința de mai mult timp pentru a candida la alegerile parlamentare. Deși Laurențiu îmi este foarte bun prieten, politica se judecă cu creierul. Avem situații în țară și am să vă dau un exemplu, unde primarul în 2016 a candidat pentru funcția de parlamentar. Fiind parlamentar pe listă, oamenii nu au putut să-l scoată de pe listă. În comuna respectivă PSD a obținut 15%, iar în 2020 s-a întors domnul primar acasă și a câștigat primăria cu 85%. Dacă se va întâmpla lucrul acesta, cu siguranță domnul Gîdei va trebui să se întoarcă în 2024 la Tg. Bujor, să le explice  oamenilor că a fost o greșeală și că își asumă să fie edilul comunității”.

La Senat, lista este deschisă de Marius Humelnicu, fost city manager al Galațiului și secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Pe locul al doilea se află Laura Georgescu, deputat din anul 2019, iar pe poziția a treia se situează profesorul din Tecuci, Oliver Drăgan. Inițial, pe locul al treilea se afla actualul senator Daniel Butunoi, însă acesta s-a retras din competiție. Costel Fotea a mai declarat că Butunoi va rămâne în continuare membru PSD și nu va părăsi partidul așa cum a făcut Cătălin Hurdubae, fostul primar al municipiului Tecuci, actual candidat la Camera Deputaților din partea PMP Galați.

Și cum zvonurile din ultima perioadă anunță un candidat impus de liderii de la București, pe lista PSD Galați, în urma unei înțelegeri cu PPUSL (formațiune condusă de Dan Voiculescu din care fac parte Eugen Durbacă și Bogdan Ciucă), Costel Fotea a lămurit lucrurile: ”Eu știu că au fost niște zvonuri. (…) Decizia Biroului Politic Județean a fost că noi vom merge cu această listă. În urma consultării și în urma votului secret al comitetului politic, format din 94 de persoane, a reieșit această listă”, a declarat la Reperul TV, Costel Fotea.

Postări asemănătoare

Alegeri la PSD Brăila pe 17 martie

Reperul

Filialele PNL din Brăila şi Galaţi susţin înființarea zonei metropolitane

Reperul

Klaus Iohannis a făcut tot ceea ce putea să facă un președinte pentru a opri atacurile PSD împotriva statului român

Reperul