Reperul
Eveniment

Schimbări în cărțile de identitate ale românilor

Un proiect de lege adoptat la Senat prevede schimbări în cărțile de identitate ale românilor. Astfel, se propune introducerea unor noi informații despre persoane.

Propunerea este ca în datele de pe cartea de identitate să se regăsească și informația privind grupa de sânge și factorul RH al persoanei.

Inițiatorii susțin că aceste date sunt utile personalului medical, pentru intervenție rapidă, de prim ajutor.

”Având în vedere statisticile cu privire la numărul de pacienți care ajung anual în stare gravă la unitățile de primiri urgențe, în vederea intervenirii rapide, apreciem că este esențială cunoașterea grupei sancuine și a factorului Rh, întrucât în marea majoritate a cazurilor este necesară terapia transfuzională pentru salvarea vieții pacientului.

Cunoașterea de către personalul medical a grupei sanguine și a factorului Rh este esențială nu numai pentru victimele accidentelor rutiere, ci și în cazul bolnavilor cu diferite afecțiuni care se prezintă sau sunt aduși la unitățile de primiri urgențe în stare de inconștiență/imposibilitate de colaborare sau chiar fără aparținători”, se arată în expunerea de motive.

Acest act normativ a fost adoptat în 3 octombrie și intră în dezbatere la Camera Deputaților.

Postări asemănătoare

Minivacanță la finalul lunii noiembrie

Reperul

Accident mortal pe DE 581

Maria Vlad Romaniţă

Schimbări pe care le va aduce Codului rutier. Polițiștii vor putea amenda șoferii în baza înregistrărilor camerelor de bord sau de supraveghere

Reperul