Reperul
Social

Școlile se pot înscrie la Campionatul Reciclării

Şcolile din România sunt invitate să devină campioni ai reciclării şi să câştige premii în valoare totală de peste 250.000 lei, în cadrul celui mai nou proiect naţional de educaţie ecologică şi colectare separată a deşeurilor, Campionatul Reciclării.

Acest proiect se va desfăşura în perioada martie-iunie, iar şcolile sunt invitate să se înscrie, începând cu data de 13 martie, pe platforma www.campionatul-reciclarii.ro, unde pot găsi şi regulamentul competiţiei.

Potrivit comunicatului de presă, este prima campanie naţională de educaţie pentru mediu concepută pentru a promova Sistemul de Garanţie-Returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile.
Proiectul se adresează unităţilor de învăţământ primar, gimnazial şi liceal publice din mediul urban și se va desfăşura în perioada martie-iunie, iar şcolile sunt invitate să se înscrie, începând cu data de 13 martie, pe platforma www.campionatul-reciclarii.ro, unde pot găsi şi regulamentul competiţiei.

În baza punctelor primite pentru implicarea în activităţile proiectului, şcolile vor putea câştiga premii în valoare totală de peste 250.000 lei, după cum urmează: Premiul I – 100.000 lei, Premiul II – 50.000 lei, Premiul III – 25.000 lei, 7 premii regionale în valoare de 12.500 lei. Premiile vor consta în investiţii în infrastructura educaţională a unităţilor de învăţământ, în funcţie de nevoile acestora şi contravaloarea sumei câştigate.

“Proiectul se adresează atât elevilor, cât şi cadrelor didactice şi părinţilor, care sunt invitaţi să contribuie la activitatea de colectare a deşeurilor şi să susţină astfel şcoala din comunitatea lor”, scrie în comunicatul de presă.

Postări asemănătoare

Scenariu galben pentru Galați și alte trei comune. Noi cazuri de infectări cu noul coronavirus la elevi și cadre didactice

Maria Vlad Romaniţă

Echipamente IT pentru copii

Reperul

960 de gălățeni și tecuceni și-au căutat un loc de muncă la Bursa pentru absolvenți

Maria Vlad Romaniţă