Reperul
Cultural Literatura

Scriitorul Marian Coman a devenit membru al celei mai importante organizații de SF&F din lume

Scriitorul Marian Coman

Scriitorul Marian Coman a devenit membru al Science Fiction & Fantasy Writers of America (SFWA), cea mai importantă organizație a scriitorilor de SF&F la nivel mondial.

Fondată în 1961 de către Damon Knight, SFWA adună acum aproape 2000 de scriitori, majoritatea din Statele Unite ale Americii. Printre membrii SFWA se numără autori precum George R.R. Martin, Joe Haldeman, Mary Robinette Kowall, Naomi Novik sau John Scalzi. SFWA este cunoscută publicului larg mai ales pentru că organizează decernarea prestigioaselor premii Nebula.

Scriitor, editor, jurnalist și scenarist de benzi desenate, Marian Coman este laureatul mai multor premii naționale dedicate literaturii F&SF și al unui premiu al Convenției Europene de Science-Fiction. El a devenit cunoscut cititorilor de limbă engleză după ce, anul trecut, a publicat în Apex Magazine, o cunoscută revistă de gen din Statele Unite.

Marian Coman a scris, printre altele, volumele Nopți albe, zile negre, Testamentul de ciocolată și Haiganu. Fluviul Șoaptelor, iar povestirile sale au fost incluse în numeroase antologii. Cea mai nouă carte a sa, Omulețul din perete și alte povestiri fantastice, a apărut anul trecut la Editura Nemira.

Marian Coman a lucrat în presa scrisă și în televiziune la Brăila și Galați, apoi a fost scenaristul benzilor desenate Harap Alb continuă și Tinerețe fără bătrânețe.

În prezent, este redactor-șef al Armada, imprint al Grupului editorial Nemira dedicat literaturii SF, Fantasy & Thriller.

Postări asemănătoare

Artistul gălățean Florin Mihailovici își vernisează expoziţia “Colors of my way”

Reperul

Alexa Visarion își lansează volumul „CEALALTĂ SCENĂ” la Galați, la împlinirea a 50 de ani de activitate artistică

Reperul

Expoziții dedicate Zilei Internaționale a Dunării la Muzeul de Științe ale Naturii

Reperul