Reperul
Eveniment

Scrisoare deschisă adresată primului-ministru: Galațiul se scufundă!

* Scrisoarea deschisă este semnată de către deputatul PMP de Galați, Cătălin Cristache *

Deputatul PMP de Galați, Cătălin Cristache, le-a adresat premierului Viorica Dăncilă și vicepremierului Adrian Suciu o scrisoare deschisă intitulată „Galaţiul se scufundă… la propriu. Apel către Guvern: Alocaţi fonduri pentru a opri pierderile masive de apă care şubrezesc infrastructura orașului”.

„Galaţiul este un oraş aflat în pericol de a se scufunde la propriu. Suntem foarte aproape de producerea unei tragedii care poate să ducă, Doamne, fereşte, la pierderea de vieţi omeneşti. Solicit Guvernului României să ia urgent două măsuri: 1) Înfiinţarea unei celule de criză formată din experţi care să evalueze integritatea terenurilor pe care se află câteva zeci de blocuri şi mai multe străzi din Galaţi. Această comisie trebuie să genereze un raport prin care să se stabilească soluţiile pentru consolidarea solului şi evitarea unui dezastru. 2) Alocarea din Fondul de rezervă al Guvernului a aproximativ 50 de milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de apă şi canal din Galaţi”, a solicitat deputatul PMP.

Cătălin Cristache precizează, în scrisoarea adresată premierului, că, în ultimii ani, s-au înregistrat mai multe deplasări ale pământului în municipiul Galaţi și că experţii vorbesc despre faptul că, în subsolul oraşului, ar curge veritabile râuri subterane – rezultat al infiltraţiilor din pânza freatică și al pierderilor colosale de apă în sistemul centralizat de canalizare.

„Nu discutăm doar o chestiune de ordin administrativ, ci şi una de corupţie evidentă. Ultimul raport al Curţii de Conturi arată că au existat deturnări de fonduri de peste un milion de lei de la societatea publică prin care se asigură serviciile de furnizare a apei reci. În ciuda acestui lucru, nu s-a luat absolut nicio măsură. Administraţia publică locală, condusă de incompetentul primar Ionuţ Pucheanu, este absolut depăşită de situaţie”, susține deputatul PMP în scrisoarea deschisă.

„Stimaţi guvernanţi, dacă nu aveţi cumva în plan să faceţi din Galaţi un experiment şi să-l transformaţi în Veneţia României, faceţi celula de criză şi alocaţi acei bani din Fondul de rezervă. Nu vă jucaţi cu vieţile oamenilor şi nu lăsaţi iresponsabilii politici de la nivel local să se înece în propria incompetenţă şi să-i tragă şi pe gălăţeni după ei”, a încheiat Cătălin Cristache scrisoarea adresată primului-ministru.

Postări asemănătoare

Caravana SMURD “Fii pregătit!”, la Galați și Tg. Bujor în acest weekend

Val de agresiuni în familie

Maria Vlad Romaniţă

Școlile din Galați, supravegheate de polițiști

Maria Vlad Romaniţă