Reperul
Administratie Braila Braila Eveniment

Scrisoare deschisă către ministrul Sănătății trimisă de un fost europarlamentar

Constantin Dumitriu,  ruda unui pacient infectat cu noul coronavirus, din Brăila i-a adresat o scrisoare publică ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. În textul scrisorii, Dumitriu îi cere explicații lui Vlad Voiculescu despre comunicarea defectuoasă care se desfășoară între cadrele medicale și aparținătorii bolnavilor, internați în Spitalul Județean Brăila. Redăm mai jos textul integral al scrisorii:

”Domnule Ministru Vlad Voiculescu,

Domnule Ministru Secretar De Stat Raed Arafat,

Va adresez aceasta scrisoare publica pentru a primi anumite explicatii simple si firesti. Doresc  acestea pentru a putea intelege sistemul pe care l-ati creat in ceea ce priveste tratarea si tratamentul acordat bolnavilor de Covid, internati in spital. Capabilitatea mea, propabil, este redusa pentru a intelege ce se petrece. In ziua de 8 aprilie, o ruda apropiata, a fost internata la Spitalul Judetean Braila. Pana astazi, nu am reusit sa aflam absolut nimic despre ruda internata caci nimeni nu are voie sa dea informatii … iar medicul curant (Doctor Suvaiala) nu a fost de gasit….in 4 zile….noi sunand de aproximativ 4-5 ori in fiecare zi. Tot azi am aflat cu stupoare ca pacientul nu figureaza ca fiind internat in acel spital. Intrand in panica, am intervenit cu “obraznicie” si am aflat ca pacientul a fost mutat ieri, la un alt spital fara ca familia sa fie informata in vreun anumit fel. Va rog respectuos sa ma ajutati sa ma luminez, prin raspunsurile la urmatoarele intrebari:

1. Cum este posibil ca pacientii sa fie tratati ca pe niste obiecte?

2. Cum este posibil sa nu fie informate familiile pacientilor despre orice modificare privind starea de sanatate si locatia pacientului?

3. De ce doar oamenii care au relatii pot afla despre situatia rudelor?

4. De ce pacientii nu au acces la propriile telefoane si sunt tratati mai rau decat in puscarii, fara a avea dreptul la comunicare cu rudele apropiate?

Va multumesc anticipat!”

Constantin Dumitriu a fost europarlamentar din partea Partidului Democrat și președinte al Partidului Democrat Liberal Brăila.

Postări asemănătoare

O mie de amenzi pentru viteză, însumând peste 700.000 de lei, date într-o săptămână de polițiștii gălățeni

Maria Vlad Romaniţă

Preşedintele CJ Galaţi: Podul peste Dunăre se va face! E un lucru cert!

Sorin Rugină

Consiliul Local Galați a aprobat extinderea UPU de la Spitalul de Copii