Reperul
Eveniment Galati

Se extinde pesta porcină în județul Galați

Alte doua noi focare de pestă porcină africană au fost raportate în gospodarii din extravilanul localităților Schela și Ghidigeni.

Dupa confirmarea prezenței bolii autoritățile au stabilit că se impune uciderea porcilor din gospodăriile în care a fost confirmat virusul. Astfel, în total, în cele doua localități se vor ucide 14 animale.

În ambele cazuri, laboratorul sanitar-veterinar Bacău, acreditat pentru pestă porcină, ne-a transmis buletinul de analiză care atestă identificarea genomului viral al pestei porcine africane, motiv pentru care astăzi vom ucide porcinele din cele două gospodării”, a precizat dr. Carmen Stroia, directorul Direcției Sanitar-Veterinare și Pentru Siguranța Alimentului Galați.

La ora actuală mai sunt cinci focare active în județul Galați. De la începutul anului și până acum, în județul Galați au fost confirmate focare active de pestă porcină africană in localitățile Braniștea – sat Traian, Independenţa, Frumuşiţa, Şerbeştii Vechi, comuna Şendreni, la care se adauga cele doua focare confirmate acum.

Postări asemănătoare

Semnal de alarmă! Copii și asistenți sociali, în pericol de a rămâne fără bani

Maria Vlad Romaniţă

Spărgător căutat în mai multe dosare penale, prins de jandarmii din Galați

Maria Vlad Romaniţă

(VIDEO) Prinși la furat dale de pe șantier

Maria Vlad Romaniţă