Reperul
Administratie Galati

Se lucrează intens la Parcul de aventură

Primăria municipiului Galați informează că în prezent se derulează lucrări pentru pregătirea terenului și se demolează clădiri dezafectate pentru amenajarea parcului de aventură modern, la fosta Uzină de apă nr. 1, în cadrul unui proiect cu fonduri europene de aproximativ 4 milioane de euro.

”La fosta Uzina de apă nr. 1 se vor face o serie de amenajări între care: pumptrack pentru sporturi cu role, traseu downhill pentru bicicliști, labirint din gard viu, traseu motric pentru exerciții fizice, tobogan, un amfiteatru etc. Parcul va avea spații verzi, alei, parcări, rețele pentru utilități, precum și piste pentru bicicliști, mobilier urban, sisteme de supraveghere video și wi-fi.

Fosta Uzină de Apă se află pe strada Saturn nr. 42 și a fost oprită după 139 de ani de activitate în anul 2011. Suprafața totală este de peste 47.000 mp, iar Consiliul Local a hotărât în 2019 dezmembrarea acesteia în trei loturi. Lotul folosit pentru proiectul de regenerare urbană este lotul 1, în suprafață totală de 15.600 mp.

În urma licitației publice, oferta declarată câștigătoare pentru contractul de proiectare și execuție a lucrărilor a fost cea depusă de asocierea SC ISCHIA SRL, SC GARDEN CENTER GRUP SRL, OBERCONS COMP SRL, SC SUBMIT SRL, SC MOVILAND MET SRL  și CONSUMCOOP GALATI SOCIETATE COOPERATIVĂ. Valoarea contractului este de 14.770.122,63 de lei cu TVA, iar durata de execuție a lucrărilor care au demarat în luna martie este de 14 luni”, se arată într-un comunicat de presă transis de reprezentanții Primăriei Galați.

Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 19.330.158,88 lei, din care contribuția de la bugetul local este de 447.665,46 lei.

Postări asemănătoare

Restricţii de circulaţie la ieşirea din Galaţi spre Tecuci, la Tirighina

Reperul

Lucrări de decolmatare a răului Bârlad

Maria Vlad Romaniţă

Peste 300 de elevi din județul Galați, în concursul “România Mea”

Reperul