Reperul
Economic

Se suspendă înscrierile în programele Rabla și Rabla Plus

Din 3 decembrie 2021 nu se mai fac înscrieri pentru Rabla și Rabla Plus. „S-au epuizat fondurile alocate pentru 2021. Este un an în care am triplat bugetul la Rabla Plus și am dublat bugetul la Rabla clasic. Este un an cu număr maxim de autoturisme finanțate prin Rabla clasic și un număr nemaiîntâlnit de mașini electrice finanțate prin Rabla Plus. Până la 1 februarie programul se suspendă, nu se oprește. Va continua anul viitor. Vom opera câteva modificări pentru a crește eficiența programului, pentru a scoate din circulație cât mai multe mașini poluante, astfel încât programul să-și atingă ținta adevărată, de a scoate cât mai multe din mașinile care poluează în România”, a transmis Ministrul Mediului, Tanczos Barna.

„În același timp, trebuie să vedem ce facem pe termen mediu și lung. Suntem într-un dialog permanent cu ACAROM și APIA, cele două organisme care reprezintă importatorii și producătorii de autoturisme, astfel încât programul să fie etapizat, să nu ajungem în situația de anul trecut, să pornim abia în aprilie. Pe de altă parte, să îndeplinim și angajamentul asumat de România în PNRR, să scoatem cel puțin 250.000 de mașini poluate din trafic până în 2026”, a mai spus ministrul.

Ministrul a mai adăugat că „propunem să păstrăm cel puțin același buget pe care l-am avut în 2021, astfel încât Rabla clasic să scoată din circulație cel puțin 80.000 de autoturisme și să finanțăm cel puțin 10.000 de autoturisme electrice”.

Postări asemănătoare

Proprietarii, obligați să informeze asociația despre chiriași, în zece zile de la semnarea contractului

Reperul

Soluțiile și promisiunile lui Cîțu pentru cele mai mari scumpiri din ultimii zece ani

Maria Vlad Romaniţă

ArcelorMittal primește undă verde de la Comisia Europeană să cumpere Ilva din Italia și să vândă combinatul de la Galați

Reperul