Reperul
Social

Secțiile de votare din Galați au fost amenajate și dezinfectate

176  de secții de votare din municipiul Galați sunt pregătite să-i primească duminică pe gălățenii cu drept de vot. Transformarea sălilor de clasă în secții de votare s-a terminat cu bine. Operațiunea a avut trei pași. Primul – clasele sunt eliberate de bănci și se face curățanie generală. Apoi sunt aduse urnele și cabinele de vot, iar la final acestea sunt montate și se face dezinfecția.

”Am început de săptămâna trecută, dat fiindcă luni și marți au fost zile nelucrătoare și am zis să terminăm mai repede. Școala se desfășoară online și sălile erau gata pentru a fi pregătite. Suntem gata în proporție de 50% cu dezinfecția “, a precizat Mihai Dascălu, reprezentant al Primăriei Galați.

Municipalitatea gălățeană, în sarcina căreia cade pregătirea acestor secții de votare, va asigura și măști și dezinfectant pentru fiecare dintre acestea.

”Primăria Galați a amenajat un număr de 176 secții de votare la nivelul orașului. Toate spațiile în care vor funcționa secțiile de votare sunt dezinfectate înainte de începerea procesului electoral și vor fi dezinfectate și după încheierea procesului electoral. A apărut și o modificare a locației a patru secții de votare care au fost mutate de la școală nr 41, ce se află în realibilitare, la liceul nr. 9 Anghel Saligny “, a precizat Petrica Pațilea, purtătorul de cuvânt al Primăriei  Galați.

Nu au fost mutate secțiile de votare de la școala numărul 31. Deși acolo sunt lucrări de reabilitare, acestea au fost finalizate la nivelul parterului, acolo unde sunt sălile de clasă transformate în secții de votare, iar reprezentanții primăriei susțin că se respectă toate condițiile necesare desfășurării votării. O secție de vot conține între 3 și 5 cabine, 2 urne fixe, o urnă mobilă și fișet cu posibilitate de încuiat și sigilat buletinele vot.

Postări asemănătoare

Sancțiuni pentru medicii care nu au fost găsiți la program în centrele de permanență

Maria Vlad Romaniţă

Brăilenii se vor putea vaccina anti-Covid 19 în 15 centre de pe teritoriul județului

Reperul

Îmbulzeală pentru biletele la Revelionul Pensionarilor

Reperul