Reperul
Administratie Galati

Sedință tragicomică. Un necunoscut a votat timp de 27 de minute în locul unui consilier local

Situație greu de imaginat la ultima ședință a Consiliului Local Galați. În timp ce întâlnirea era transmisă online, a avut loc un eveniment cel puțin hilar, dacă nu, cel puțin ilegal. Ocupat cu alte activități mult mai importante, consilierul local, Gheorghe Bezman a părăsit ședința, în locul lui postând un alt individ, cu masca pe figură. Numai că persoana care i-a luat locul și a și votat nu semăna deloc cu el, lucru clar arătat și de înregistrarea ședinței . Consilerul răspunde prezent la început, este un bărbat cu păr grizonat, mască alba, pe când cel care îi ia locul, dupa o oră 13 minute și 16 secunde, este un bărbat cu păr negru și mască albastră.

Din momentul în care s-a produs substiturea, abia după 27 de minute un alt consilier a remarcat-o. În acel moment, individul părăsește fereastra, în locul lui apărând cel înlocuit. În toată această perioadă, înlocuitorul avea să voteze peste 10 hotărâri de consiliu, inclusiv noile taxe și impozite ale municipuilui.

”Mi se pare că în locul domnului Gheorghe Bezman votează altcineva. Gheorghe Bezman?” sesizează înlocuirea un alt consilier. În acel moment, înlocuitorul fuge efectiv din fața ferestrei aplicației.

”Fiecare om are niște probleme special. Bănuiesc că se afla și dânsul într-un loc, am înțeles că este la o conferință, vrea să își aducă aportul și dumnealui la acest consiliu local”, spune președintele ședinței, Sorin Cristian Enache.

”Nu prin mandatari”, spune cel care sesizase fapta. ”Nu e prin mandat, este acolo”, insistă Enache.  ”A votat colegul dumnealui de cameră”, susține alt consilier. Între timp, titularul, Gheorghe Bezman, cel real, reintră în fața ferestrei aplicației. Nu dă nicio explicație. ”Da. Domnul Bezman e acolo”, conchide președintele ședinței și apoi totul se reia ca și când nimic nu s-a întămplat.

Primăria nu a trimis proietele votate spre Prefectură si analizează situația.

”Situația din ședința Consiliului Local Galați care s-a desfășurat online, ieri, este analizată la această dată. În ceea ce privește proiectele adoptate în cadrul acestei ședințe, întrucât hotărârile nu au fost comunicate Instituției Prefectului, acestea nu își produc efecte”, explică Petrica Pațilea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galați.

Ciudat e că nici reprezentantul Guvernului în teritoriu, suprefectul Viorica David, nu a observat tot din cauza felului în care funcționează aplicația, ca apoi să admită că a auzit discuția.

”Asta nu am văzut pentru că în prim-plan era președintele de ședință, domnul Enache, având în vedere că pe calculator se putea vizualiza doar cel care vorbea probabil că atent era domnul secretar care număra voturile. Am prins doar faptul când unul dintre consilieri a sesizat faptul că în locul, nici nu știu să vă spun numele acelui consilier, în locul căruia s-ar fi votat, ședința fiind online, din punct de vedere tehnic nu aveam cum să văd fiecare consilier. Dacă vreo formațiune politică va decide că votul a fost viciat, vor contesta, vor ști de au de făcut. Eu nu știu ce anume s-a întâmplat, iar dacă ceilalți consilieri nu au avut foarte mult de comentat înseamnă că incidentul nu a fost foarte grav“, a declarat Viorica David, subprefectul, care a asistat în calitate de invitat la ședința cu pricina.

Hotărârile nu-si fac încă efectul pentru că încă nu au ajuns la Prefectură, pentru a se lua la cunoștință. Nu este exclus ca din acest motiv ședința să se repete. Niciunul dintre cei implicați direct nu a vrut să comenteze incidentul până acum, dar înregistrarea video a ședinței este mai mult decât grăitoare.

Postări asemănătoare

Amendă de peste 25.000 lei de la Rutieră pentru un drum prost reparat

Maria Vlad Romaniţă

Dănăilă, PNL, despre şefii CUP Dunărea: Încearcă să îndrepte o greşeală cu o altă greșeală şi pierd controlul asupra companiei

Reperul

Joi se scot ultimele state de plată pentru ajutorul destinat achiziţiei de centrale termice

Reperul