Reperul
Eveniment Galati Social

Șefa de promoție de la CNVA a luat singura medie de 10 din Galați

* Procentul de promovare în județ este de 74,52%, iar două licee au avut 100% – Pedagogic și Racoviță *

O singură medie de 10,00 la Galați, în prima sesiune a bacalaureatului. Performanța îi aparține șefei de promoție de la Colegiul Național “Vasile Alecsandri“, Nicoleta Gurău, de 19 ani. Tânăra, pasionată de literatură, a scris și o carte de poezii numit ,,Lacrimi dulci“. ,,Au fost foarte mari emoțiile, dar mă bucur acum. Am și muncit foarte mult și într-un fel speram să iau 10,00, dar parcă nu îndrăzneam să cred. Dacă muncești mult și constant, nimic nu este imposibil. Nu am renunțat de tot la ieșirile cu prietenii cât timp am învățat, dar le-am  mai redus. Îmi doresc să dau la Facultatea de Jurnalism, la București”, a spus Nicoleta Gurău. Tânăra a venit însoțită de bunici să vadă rezultatele afișate la Centrul  de examen din cadrul Colegiului “Elena Doamna“. O așteaptă acum o vacanță la mare alături de prietenul ei.

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul Școlar Galați, procentul de promovare la actuala sesiune a bacalaureatului, la Galați, a  fost de 74,52% , mai mic decât anul trecut cu circa cinci procente. Colegiul Național “Costache Negri“ și la Liceul Teoretic “Emil Racoviță“ au avut promovabilitate de 100%. Promovabilitatea a fost zero la Liceul “Hortensia Papadat Bengescu“ din Ivești, unde din doi candidați înscriși la examen nici unul nu a luat bacalaureatul.

Constestațiile se pot depune astăzi, între orele 12:00 și 16:00. Erau destui candidați nemulțumiți, mai ales de notele la limba română care, fiind mai mici decât se așteptau, le reduc șansele de admitere la facultatea dorită. Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate pe data de 9 iulie.

Postări asemănătoare

Expoziția de materiale electorale „1 Aprilie – Ziua Politicianului”, vernisată în foaierul Dramaticului

Maria Vlad Romaniţă

În caz de accident mortal, șoferii care conduc beți, drogați sau fără permis nu vor mai putea scăpa de închisoare

Reperul

82 de persoane din județul Galați, infectate cu COVID 19

Maria Vlad Romaniţă