Reperul
Economic Politic

Senatorul USR George Dîrcă: ArcelorMittal vinde combinatul de la Galaţi şi pentru că guvernele nu au dezvoltat infrastructura

* Parlamentarul îi cere Guvernului PSD să sprijine marile companii active în țară *

Unul dintre motivele pentru care gigantul siderurgic ArcelorMittal a ales să vândă combinatul de la Galaţi pentru a putea cumpăra unul din Italia este acela că guvernele României ultimilor ani nu au dezvoltat infrastructura de transport, ceea ce a avut două efecte negative importante asupra industriei siderurgice, a afirmat senatorul USR de Galaţi George Dîrcă după o întâlnire cu managementul combinatului.

„În cadrul întâlnirii, conducerea ArcelorMittal a prezentat mai multe motive pentru vânzarea combinatului, dar cel mai grav este faptul că guvernele ultimilor 15 ani nu au derulat investiții majore ca dezvoltarea infrastructurii sau construcția de poduri care să creeze piețe de desfacere a produselor combinatului în zonă sau în țară, iar infrastructura de transport (rutieră și feroviară) este precară și cauzează pierderi mari pentru transportul în afara țării„, a declarat senatorul USR într-o postare pe o reţea de socializare.

Dîrcă a adăugat că Guvernul nu trebuie să-și uite angajamentul de a sprijini marile companii din țară și poate începe să o facă gestionând responsabil eventuala vânzare a combinatului de la Galați.

Vânzarea combinatului va fi condiționată de către statul român, iar în acest sens, PSD încearcă să impună condiții aberante de creștere a producției până la 4 mil. tone de oțel pe an în condițiile în care în prezent combinatul produce 2 mil. tone pe an și nu are unde să-l vândă, iar din discuțiile cu conducerea combinatului a rezultat că sunt necesare investiții consistente pentru a ajunge la 4 mil. tone oțel pe an. (…) Ne dorim ca PSD să-și respecte programul de guvernare prin care a promis acordarea sprijinului companiilor cu capital important în România dar și o reindustrializare a țării prin resursele proprii. (…) Ne dorim ca Galațiul să păstreze locurile de muncă din combinat și Guvernul să aibă o implicare activă și inteligentă în această revânzare întrucât are responsabilitatea multor familii ce și-ar pierde veniturile lunare”, a afirmat senatorul USR de Galaţi George Dîrcă.

Postări asemănătoare

România, printre țările cu cea mai mare creștere economică în primul trimestru

Reperul

Mii de mașini depistate cu probleme tehnice

Reperul

Se majorează valoarea ajutorului de deces

Reperul