Reperul
Eveniment Galati

Seră de plante exotice la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

Scheletul metalic din curtea Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii se va transforma în curând într-o seră de plante exotice. Consiliul Județean Galați a anunțat astăzi finalizarea procedurilor de achiziţie publică pentru proiectul serei de plante tropicale.

Licitaţia a fost câştigată de Asocierea S.C. Ideal Windows S.R.L. & S.C. Ark Management Concept S.R.L. & S.C. Structi Punct S.R.L, iar valoarea contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor este de 11.020.541 de lei, din care 285.125 de lei reprezintă partea de proiectare. Acest contract nu include şi achiziţionarea plantelor exotice, pentru care se va organiza o procedura de achiziţie publică separată.

Mă bucur că am reuşit să finalizăm achiziţia publică, astfel încât să putem demara cât mai repede lucrările de transformare a scheletului metalic inestetic din curtea Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii într-o seră modernă cu plante tropicale. Vom consolida scheletul metalic existent, vom monta geamuri speciale pentru sere, vom amenaja un spaţiu pentru expoziţii temporare şi vom instala sisteme de climatizare, încălzire şi irigaţii. Astfel, anul viitor gălăţenii vor putea admira la Galaţi arbori de cafea, palmieri, cocotieri, liane sau diverse specii de cactuşi”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Contractul prevede 30 de zile pentru proiectare de la emiterea ordinului de începere a activităţii de proiectare, şi 10 luni pentru realizarea lucrării de la emiterea ordinului de începere a lucrării. Investiţia este realizată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi. Valoarea totală a investiţiei este de 14.830.074 lei, suma care include contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor şi achiziţionarea plantelor exotice.

Postări asemănătoare

Bărbat mort pe o baltă de lângă Digul Brăila – Galați

Reperul

DES- Dosarul electronic de sănătate este accesibil din nou online

Reperul

Condamnați pentru trafic de persoane, duși după gratii

Maria Vlad Romaniţă