Reperul
Eveniment Galati

Sexagenar arestat pentru că a violat o fetiță de 13 ani

Procurorii gălățeni au cerut instanței, arestarea unui individ în vârstă de 61 de ani, care a violat o fetiță de 13 ani.

”La data de 30.01.2021, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi, de la Judecătoria Galaţi, arestarea preventivă a unei persoane, cercetată în calitate de inculpat, pentru săvârşirea, în formă continuată, a infracţiunii de viol. Cererea a fost admisă, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Galaţi dispunând arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile. Din materialul probator administrat până la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut că, în perioada august 2020 – 27.01.2021, profitând de imposibilitatea persoanei vătămate de a-şi exprima un consimţământ valabil pentru întreţinerea de acte sexuale şi de teama pe care o simţea aceasta faţă de autor, inculpatul a întreţinut patru acte sexuale cu persoana vătămată minoră, aflată în îngrijirea acestuia”, a precizat prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, Cristiana Gârda.

Inculpatul este chiar concubinul mamei. Copila s-a destăinuit unei surori și aceasta din urmă i-a spus totul mamei. Femeia a plecat de la domiciliul violatorului cu tot cu copii și a alertat poliția.

”Mama a părăsit domiciliul concubinului, se află la domiciliul dumneaei împreună cu ceilalți trei minori. Fetița a fost luată în evidență, se va face evaluarea, urmând, desigur, consilierea. Familia va fi monitorizată în continuare”, a explicat Gabriela Ghermăneanu, consilier, Centrul pentru Protecția Victimelor Infracțiunilor, DJPC Galați.

Din păcate, copila va avea nevoie multă vreme de ajutorul psihologilor.

”Vorbim despre un abuz care s-a petrecut multă vreme și de aceea, pe lângă consiliere, fetița va avea nevoie și de psihoterapie. Copilul a suferit o traumă emoțională și psihiologică majoră care va avea consecințe negative pe termen lung asupra dezvoltării personalității sale. Ținând cont că  persoana abuzatoare este o persoană apropiată copilului, cu atât mai mult va suferi la nivelul de încredere, la stabilirea relațiilor ulterioare”, a explicat Teraza Antal, psiholog la Protecția Copilului.

Postări asemănătoare

(VIDEO) Impact pe trecerea de pietoni

Maria Vlad Romaniţă

Acțiune a IPJ Brăila pe tema siguranței transportului de persoane

Reperul

Dan Nica (președinte PSD Galați): ”Am câștigat și Primăria și Consiliul Județean Galați! Când câștigi cu peste 50% e o bucurie”

Reperul