Reperul
Eveniment Galati

Și-a mințit concubinul că e sechestrată

Un bărbat din comuna Cudalbi a sesizat Secția 5 Poliție Rurală Rădești, prin apelul unic de urgență 112, despre faptul că, a primit mai multe mesaje telefonice de la concubina sa – care, împreună cu fiica minoră, de 14 ani, erau plecate de câteva zile în comuna Băleni – în care aceasta scria că sunt sechestrate la domiciliul unor rude, pe raza comunei Băleni.

Polițiștii au mers imediat la fața locului, unde au luat legătura cu sora femeii și din discuțiile purtate au aflat că cele două ar fi plecat, în data de 31 iulie, către Galați. Femeia a mai spus că pe 1 august a vorbit cu sora sa, care ar fi anunțat-o că, din cauza neînțelegerilor pe care le avea cu concubinul său nu s-ar mai fi întors la domiciliu și ar fi mers în municipiul Botoșani, unde s-ar fi cazat într-un centru de asistență socială, împreună cu fiica sa.

”În baza sesizării primite, polițiștii au întocmit dosar penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal, fiind constituită o echipă complexă formată din polițiști ai Secției 5 Poliție Rurală Rădești, ai Poliției Orașului Târgu Bujor și ai Serviciului de Investigații Criminale, care, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, au demarat activitățile investigative pentru găsirea femeii și a fiicei sale. Cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Botoșani au fost făcute verificări pe raza municipiului Botoșani, dar persoanele în cauză nu au fost găsite.

În tot acest timp, polițiștii au încercat să comunice prin mesaje telefonice cu femeia, care, la diverse intervale de timp își deschidea telefonul precizând că se află într-un autoturism ce se deplasează într-o direcție necunoscută.

Cu suportul de specialitate al Biroului Operațiuni Speciale Galați și al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., și cu  sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 20 Poliție București, în cursul nopții trecute, femeia și fiica sa au fost localizate, în municipiul București, și găsite într-un centru pentru persoanele victime ale violenței domestice, unde acestea erau cazate. Cele două au fost escortate la sediul Poliției Orașului Târgu Bujor, pentru audieri, din primele verificări rezultând că nu au fost victime ale vreunei infracțiuni și că au mers de bună voie în municipiul București. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, femeia fiind cercetată acum pentru inducerea în eroare a organelor judiciare”, informează I.P.J. Galați.

Postări asemănătoare

Ministrul Economiei, vizită în căminele studențești

Maria Vlad Romaniţă

Galați | Finanțare pentru refacerea ambulatoriului de la Spitalul Județean

Reperul

Înălțarea Domnului. Tradiții și obiceiuri

Reperul