Reperul
Social

Și la Galați au început activitățile remediale

Învățământul în sistem on-line nu a reușit întotdeauna să acopere toate nevoile elevilor. În unele cazuri, copiii au acumulat lacune mari, iar nevoia de a recupera materia neînțeleasă este mare. Astfel, potrivit Ordinului ministrului Educației nr. 3.300 din 19 februarie 2021, publicat în Monitorul Oficial, părinții sunt cei care trebuie să depună cereri la secretariatul școlii la care învață copiii lor, în care să solicite organizarea acestor cursuri remediale. Prezentă în cadrul emisiunii ”Interviurile Reperul TV”, prof. Gina Brînzan, inspectorul școlar general din cadrul I.S.J. Galați, a declarat că și la Galați au început aceste activități remediale, încă din luna martie.

”Prima zi de derulare a fost 9 martie. Este vorba despre programul Școală după școală. Acesta presupune activități remediale pentru elevii care nu au avut dispozitive, care au rezultate la învățătură mai puțin bune, în această perioadă de când a izbucnit pandemia. Am pornit cu 47 de unități de învățământ  care și-au propus organizarea grupelor, iar acum sunt peste 60. S-a modificat ordinul și permite unităților să decidă; deci nu mai este necesar ca Inspectoratul Școlar să hotărască unitățile care derulează programul. Unitatea care poate constitui cel puțin o grupă, devine din oficiu unitate organizatoare”.

Activitățile remediale se vor desfășura chiar și în luna aprilie, chiar dacă în această perioadă cei mai mulți dintre elevi vor fi în vacanță. Programul se adresează copiilor de la grupa pregătitoare, până la clasa a VIII-a. 

Postări asemănătoare

Centrul de vaccinare de la Spitalul Militar a fost mutat la patinoar

Maria Vlad Romaniţă

960 de gălățeni și tecuceni și-au căutat un loc de muncă la Bursa pentru absolvenți

Maria Vlad Romaniţă

Protest anti-vaccinare și anti-mască

Maria Vlad Romaniţă