Reperul
Social

Sindicatul Europol: Polițiștii care fac anchete, în caz de nevoie sunt chemați de acasă. Muncă „la negru”, pe timpul și pe banii lor

În situația aceasta, în care polițiștii care se ocupă de anchete lucrează doar de luni până vineri de la 8.00 la 16.00, se regăsesc în 70% din orașele țării, a transmis sindicatul Europol printr-o postare pe contul oficial de Facebook. Aceste afirmații au fost făcute în contextul anchetei asasinatului cu bombă de la Arad, care avut loc sâmbăta.

„Vedem cum cei care ne conduc, guvernanţi, parlamentari, continuă să trăiască în nepăsare şi să izoleze un atentat cu bombă ca fiind o excepţie care nu se mai poate întâmpla. Ce nu ştiu însă nici opinia publică şi nici politicienii este că în 70% din oraşele României, poliţiştii din structurile poliţiei judiciare, adică cei care ar trebui să culeagă informaţii calificate, care lucrează în dosare penale şi care ar trebui să documenteze activitatea infracţională a grupărilor de crimă organizată (trafic de persoane, contrabandă cu ţigări, evaziune fiscală, trafic de droguri etc) sunt planificaţi în serviciu de luni-vineri, de la 08:00 – 16:00, în timp ce în weekend nu lucrează nimeni. Dacă totuşi se întâmplă ceva în afara acestor ore, poliţiştii sunt chemaţi de acasă, într-un fel de muncă «la negru», pe timpul lor şi pe banii lor, însă doar după ce infracţiunea a fost comisă”, afirmă reprezentanţii Sindicatului Europol, miercuri, într-o postare pe Facebook.

Totodată, sindicaliștii adaugă că oamenii ar trebui să se întrebe dacă se simt în siguranţă „în condiţiile în care, în afară de ordinea publică, poliţiştii din structurile poliţiei judiciare nu sunt planificaţi în serviciu după ora 16:00, sau în zilele de weekend deloc” şi cine are interesul şi care este scopul pentru care după ora 16:00 şi în zilele de weekend nu sunt planificaţi în serviciu poliţiştii din cadrul structurilor de investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, crimă organizată etc.”

Postări asemănătoare

Amenzi uriașe pentru servicii fictive de îngrijire la domiciliu

Maria Vlad Romaniţă

Pentru siguranța turiștilor, ANSVSA a lansat „Comandamentul Sezon Estival 2023”

Reperul

Șefa de promoție de la CNVA a luat singura medie de 10 din Galați