Reperul
Social

Singura echipă de fotbal studențească din România a promovat în Liga a III-a

ACS Universitatea „Dunărea de Jos din Galaţi” vrea să reînvie tradiţia fostei echipe universitare a Galațiului (CSU), finalistă a Cupei României în 1976 şi participantă atunci în Cupa Cupelor.

Echipa de fotbal a Clubului Sportiv Universitatea Galați a activat sub mai multe denumiri (Asociația Sportivă Știința Galați, C.S. Politehnica Galați, CSU Galați) între anii 1953 și 1982, când s-a desființat după fuzionarea cu FC Dunărea Galați. Cele mai bune performanțe le-a obținut în anii 1953 și 1965 câștigând, de două ori, Campionatul Național Universitar.

În cei doi ani de la reînființare, ACS Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a câștigat toate competițiile la care s-a înscris: Cupa României-faza județeană, Campionatul Ligii a IV-a.

În urmă cu câteva zile, ACS Universitatea a câştigat dubla cu AS Fotbal Team Săgeata și a promovat în Liga a III-a, un rezultat remarcabil având în vedere tinerețea jucătorilor.

Formată exclusiv din studenți și antrenată de un cadru didactic al Facultății de Educației Fizică și Sport, echipa are toate șansele să facă o figură frumoasă în liga a treia și să-și stabilească obiective mult mai îndrăznețe la nivel național.

Inițiatorul proiectului și președintele clubului, prorectorul Ștefan Baltă, un apropiat al studenților Universității de stat din Galați, spune că le-a oferit tinerilor șansa de a se face remarcați încă din timpul facultății.

Singura echipă profesionistă de fotbal studențesc din țară este la Universitatea Dunărea de Jos din Galați. Acum există soluția pentru elevii pasionați de fotbal și de știință! Soluția se numește Universitatea Dunărea de Jos din Galați! Luând modelul universităților americane, așteptăm noua generație de elevi să aleagă Universitatea Dunăre de Jos din Galați!”, a spus prorectorul universității, conf. univ. dr. ing. Ștefan Baltă, adăugând că în felul acesta arătăm că putem să facem performanță fără mari resurse financiare.

La rândul său, antrenorul echipei, lector univ. dr. Cătălin Savu, a ținut să mulțumească conducerii universității pentru sprijinul permanent și pentru încrederea acordată.

Ne bucurăm că ne-am putut ridica la înălțimea așteptărilor celor care au crezut în noi și suntem mândri că echipa studenților gălățeni a reușit această performanță deosebită. Sunt ferm convins că vom face o figură frumoasă în liga a III-a. M-am bazat pe valoarea echipei când am spus că vom promova”, a declarat la rândul lui Cătălin Savu, antrenorul echipei.

Echipa ACS Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a fost sprijinită, pe tot parcursul competițiilor în care a fost angrenată, de un grup din ce în ce mai mare de suporteri inimoși, care au fost alături de echipă inclusiv în deplasările din județ.

Postări asemănătoare

Antoneta Ioniță: Mii de medicamente produse în România au fost retrase de pe piață

Reperul

Tehnologie 8K pentru Planetariul Complexului Muzeal de Științele Naturii “Răsvan Angheluță”

Reperul

48 de ore fără decese cauzate de COVID 19, în județul Galați

Maria Vlad Romaniţă