Reperul
Politic Social

Sistemul public de sănătate nu va face față concurenței dacă Ordonanța pentru spitalele private va fi adoptată fără condiții!

* Avertismentul este lansat de către deputatul PNL de Brăila, medicul Antoneta Ioniță *

Ordonanța de Urgență dedicată sistemului privat de sănătate riscă să șubrezească și mai mult sistemul sanitar public, avertizează deputatul PNL de Brăila, Antoneta Ioniță. Aceasta afirmă că prevederile acestei ordonanțe ar fi utile pacientului român, pentru că extind mecanismul contribuției personale și la sistemul privat aflat în relație contractuală cu Casele de Asigurări de Sănătate, însă condiția ar fi ca ministerul să aducă clarificări pentru pacienți, să ofere detalii despre serviciile medicale pentru care românii vor fi co-plătitori și să dea asigurări că nu vor exista, pe lângă acest mecanism de contribuție personală, alte costuri ascunse pentru pacienți.

„În plus, atrag atenția ministrului Sănătății, Sorina Pintea, că sistemul public de sănătate nu va face față concurenței venite din mediul privat dacă această Ordonanță nu va fi dublată de măsuri pentru modernizarea spitalelor de stat. Nu va face față pentru că ministerul, sub guvernarea PSD, nu s-a ocupat să aducă spitalele și clinicile administrate de stat la un nivel de performanță rezonabil. Știm că spitatele publice sunt degradate, au aparatură uzată moral, iar lipsa medicamentelor nu mai este un secret pentru nimeni. În aceste condiții, îi cer ministrului să vină imediat cu un proiect clar de investiții pentru sistemul public de sănătate, pentru ca banii alocați de Casa de Asigurări să se îndrepte cu eficiență către sănătatea pacienților și în spitalele de stat. Sănătatea românilor nu poate fi asigurată doar de mediul privat din sănătate, ci ține și de efortul statului de a-și dezvolta propriile mijloace de securizare a sănătății publice”, a mai adăugat deputatul brăilean.

Postări asemănătoare

Gabriel Oprea la Galați: Nu am trădat pe nimeni, niciodată!

Sorin Rugină

Transferul de la o școală la alta, al elevilor care sunt victime ale violenței în familie, se va face fără aprobarea prealabilă a Inspectoratelor școlare

Reperul

Țestoase ”de uscat”, în pericol din cauza vizitatorilor care le aruncă în apă

Maria Vlad Romaniţă