Reperul
Eveniment Social

Şocant: Doi gemeni născuţi acasă au fost găsiţi morţi în frigider. Mama a murit şi ea

* Femeia a născut acasă, în timp ce soţul ei dormea * Când s-a trezit, bărbatul şi-a găsit soţia inconştientă şi a chemat Ambulanţa, dar medicii nu au mai putut decât să constate decesul * Cadrele medicale au îngheţat când au găsit nou-născuţii în frigider, într-o pungă *

Noapte de coşmar  pe o stradă din Galaţi. O femeie a decedat, duminică, după ce a dat naştere acasă la doi gemeni. Nimeni nu ştia nici măcar că este însărcinată. Chemaţi în ajutor pentru că femeia se simţea rău, cei de la SMURD au îngheţat când au găsit cei doi nou-născuţi în frigider, într-o pungă.

Soţul femeii în vârstă de 40 de ani a fost cel care a sunat la apelul de urgenţă, cerând ajutor pentru că soţia sa se simţea rău. Ajunşi la faţa locului, paramedicii au găsit femeia în stop cardiorespirator. În ciuda eforturilor medicilor, femeia nu a mai putut fi salvată, luând cu ea şi taina acestei tragedii.

Neştiind ce s-a întâmplat cu pacienta şi vrând să afle mai multe amănunte despre victimă, medicii au aflat de la soţ că femeia a născut în casă în timp ce el dormea. Contrariate, cadrele medicale au vrut să afle şi cum se simte nou-născutul. Abia atunci tatăl le-a deschis uşa frigiderului în care se aflau doi copii, nu unul singur. “Din păcate, copiii, ambii nou-născuți, erau decedați. Se aflau într-o pungă. Rămâne ca autopsia să stabilească ce s-a întâmplat, dacă a fost sau nu cauză medicală”, a spus  dr. Liviu Călin , de la SMURD Galaţi.

Medicii au alertat autorităţile, care au descins la locuinţă. La prima vedere, se pare că femeia şi-ar fi ucis copiii, dar ancheta deschisă este asupra faptei, nu a autorilor, deoarece trebuie aşteptată finalizarea autopsiei. “Deocamdată s-a deschis dosar penal in rem pentru fapta de ucidere a nou-născutului de către mamă”, a declarat Vlad Grigorescu, procurer la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

În câteva clipe după aflarea veştii, strada s-a umplut de vecini. Familia mai avea încă şase copii şi nimeni nu-şi explică ce a determinat femeia să nască acasă şi să recurgă la asemenea gest. Nimeni nu ştia ca ea să fi fost însărcinată. Vestea a şocat comunitatea rromă unde aşa ceva nu s-ar mai fi întâmplat. Apoi rudele celor implicate au spus că femeia ar fi făcut un şoc când a văzut că nou-născuţii aveau malformaţii şi de aceea a făcut o nebunie. Vecinii dau vina pe depresia cauzată de boală şi de sărăcia în care se zbătea femeia şi întreaga familie.

Corpurile celor trei decedaţi au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală. Criminaliştii au deschis dosar penal de ucidere a unor nou-născuţi de către mamă şi vor afla în primul rând dacă cei doi copii erau sau nu decedaţi în momentul în care au fost băgaţi în frigider.

Postări asemănătoare

Avarie: Peste 1.000 de familii din Aurel Vlaicu rămân, de mâine, fără căldură şi apă caldă!

Ciprian Şchiopeţ

Pompierii vă sfătuiesc: Renunțați la improvizații și verificați instalațiile de încălzire!

Maria Vlad Romaniţă

Pericolul continuă la Izvoarele: O casă şi o stână sunt evacuate, iar zona este atent monitorizată

Maria Vlad Romaniţă