Reperul
Administratie Braila Social

Șoferii Braicar îl așteaptă pe primarul Dragomir la negocieri: Să fie bărbat, dom’le!

* Protestatarii le cer înţelegere brăilenilor, principalii afectaţi de greva de la Braicar *

Șoferii societății de transport public din Brăila, aflați în grevă spontană de o săptămână din cauza nemulțumirilor legate în principal de salarii, îi cer primarului Marian Dragomir să vină în mijlocul lor și să stea de vorbă cu ei. Doi dintre șoferii Braicar au fost invitații ediției de miercuri a emisiunii „Deschide Lumea” de la Realitatea TV Galați-Brăila și au lansat public invitația adresată edilului şef.

„Domnul primar nu a vrut să vină în mijlocul oamenilor. Nu înțeleg de ce a luat poziția asta și nu a venit. Oamenii îl așteaptă. (…) Toți colegii îl așteaptă să vină să stea de vorbă cu noi, că e edilul orașului. Nu numai să ne arunce că noi suntem vinovați. Nu cred că noi suntem vinovați în principal în acest conflict”, a declarat Ionel Gavrilă, şofer cu o vechime de 15 ani la Braicar.

„Noi îl asigurăm că suntem oameni pașnici, cu familii, nu căutăm divergențe. (…) Să fie bărbat, dom’le! Să fie bărbat, cum vrea să arate prin media, să fie bărbat în sensul bun al cuvântului, să-și asume toate vorbele astea pe care ni le-a adus până acum, să se uite în ochii noștri!”, a spus şi Iulian Daniel Surdu, care lucrează de trei ani ca şofer la Braicar.

Conducătorii auto ai societății de transport în comun vor salarii decente și spun că, pe fondul deficitului de 40 de șoferi de la nivelul unității, ei muncesc foarte mult și strâng sute de ore suplimentare care nu se plătesc la timp. Doar cei doi șoferi invitați la „Deschide Lumea” au de recuperat bani pentru 300 de ore suplimentare, fiecare!

Totuși, șoferii Braicar admit că cei care au de suferit de pe urma protestului lor sunt călătorii, cărora le cer înțelegere. „Ne pare foarte rău, dar trebuie să înțeleagă că muncim, avem și noi familii, să se gândească la riscuri, ieșim zi de zi cu mașinile care sunt unele noi, mai bune, dar altele… cum sunt și cerem și noi un salariu decent, că nu am cerut exagerat”, a declarat Ionel Gavrilă.

Postări asemănătoare

Jandarmii și militarii donează viață

Maria Vlad Romaniţă

Peste 100 de gălățeni mușcați de căpușe

Va fi extinsă lista medicamentelor compensate și gratuite

Reperul