Reperul
Economic

Soluția Guvernului la creșterea prețurilor materialelor de construcții

Guvernul a aprobat la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), un proiect de act normativ care oferă o soluţie la problema creşterii preţurilor materialelor de construcţii şi vine în sprijinul proiectelor realizate cu finanţare din bani publici, se arată într-un comunicat al MDLPA.
„Soluţia propusă este una pe termen lung, care poate fi aplicată foarte uşor în cazul creşterilor şi, eventual, al scăderii preţurilor materialelor de construcţii, pe baza datelor oficiale ale Institutului Naţional de Statistică (…) Conform actului normativ adoptat, constructorii au acum posibilitatea ca, prin încheierea unui act adiţional la contract, cu acordul beneficiarului, respectiv al UAT-ului, în cazul contractelor aflate în execuţie, să modifice preţul materialelor de construcţii stabilite în contractul iniţial, în funcţie de statisticile oficiale ale INS. În condiţiile apariţiei unor costuri suplimentare, în cazul proiectelor cu finanţare naţională, autorităţile locale pot depune cereri la ministerul de resort, care finanţează proiectul, pentru acoperirea acestora”, a arătat ministrul Cseke Attila, citat în comunicatul de presă.
„Fără această soluţie, multe dintre construcţiile începute (şcoli, spitale, sisteme de apă şi canalizare, biserici reabilitate) ar risca să nu fie terminate. Aceste proiecte sunt importante şi au fost investiţi bani publici în construcţia lor. Fără suplimentarea de buget necesară pentru acoperirea costurilor crescute a materialelor de construcţii, investiţiile nu pot fi terminate”, a explicat ministrul Cseke Attila.
Guvernul va aloca, la rectificarea bugetară, fondurile necesare acoperirii acestor costuri.

Postări asemănătoare

Proiect care învață mediul de afaceri să propună politici publice

Reperul

Ionuț Mocanu: Sunt ţări de unde firmele caută să plece din cauza taxelor mari, aici am putea profita

Sorin Rugină

Decizie a Parlamentului: Educația financiară va fi introdusă în școli

Reperul