Reperul
Administratie Galati

Soluții neconvenționale pentru modernizarea parcului de la turnul de televiziune

Studenții și cadrele didactice din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” București au prezentat la începutul acestei săptămâni proiectele pentru modernizarea parcului de la turnul de televiziune din municipiul Galați.

Expoziția cuprinde cinci proiecte realizate de echipe formate din 2-3 studenți ai universității care și-au prezentat astfel ideile, schițele și colajele relevante pentru a descrie propunerile de design urban și peisagistic a zonei Parc Turn TV din municipiul Galați.

S-a avut în vedere experimentarea interactivității dintre studenți și administrația publică locală, prin intervenții tematice într-un spațiu dat. Metoda inter-disciplinară are la bază lucrul în echipă și stimulează interesul participanților pentru implicarea în proiecte ce țin de domeniile urbanismului și peisagisticii, aducând plus valoare la nivelul ideilor/conceptelor ce pot sta la baza modernizării unor spații care au nevoie de un suflu nou”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Galați.

În cadrul proiectului demarat de Primăria municipiului Galați a avut loc și o consultare a populației și a agenților economici din zonă, precum și a ONG-urilor, în legătură cu soluțiile de modernizare a parcului respectiv.

Postări asemănătoare

Gospodărire Urbană păstrează “tradiţia” la Galaţi – stropeşte spaţiul verde şi pe ploaie

Lucrare amplă de izolare termică a Şcolii 22 din Galaţi. Valoarea proiectului – 2,7 milioane de lei

Reperul

Razboi al declarațiilor între președintele C.J. Brăila Iulian Chiriac și deputații liberali Varga și Roman pe tema eliberării certificatelor de urbanism

Reperul