Reperul
Eveniment Galati

Spărgător căutat în mai multe dosare penale, prins de jandarmii din Galați

Un tânăr din Galați, a fost prins de jandarmi după ce a furat un telefon mobil. Acesta era căutat în dosare penale având ca obiect furtul de bijuterii și spargeri de locuințe, atât în Galați cât și în alte județe. 

Miercuri, 3 iunie, în jurul orei 23:30, în timp ce patrula pe raza secției 2 poliție, un echipaj de jandarmerie a fost oprit de către trei persoane care au reclamat că un tânăr le-a furat telefonul mobil și se află într-un taxi pe strada Constructorilor. Jandarmii au observat taxiul în cauză, iar în interiorul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 20 ani. Conducătorul autoturismului le-a spus jandarmilor că tânărul s-a urcat în mașina lui speriat de faptul că este urmărit de doi bărbați care vor să îl bată.

În urma verificărilor efectuate și a declarațiilor persoanelor implicate, jandarmii au stabilit că în jurul orei 22:30, persoana în cauză a citit un anunț pe o pagină de internet și a contactat vânzătorul unui telefon mobil, cu intenția de a-l cumpăra. După ce s-au întâlnit, tânărul a profitat de neatenția vânzătorului angrenat în discuții cu prietenii care îl însoțeau și a fugit spre zona Țiglina I. Pe drum, suspectul a aruncat telefonul mobil în vegetația din zonă și s-a urcat într-un taxi.

În timp ce îl căuta prin oraș, partea vătămată a observat tânărul într-un taxi, iar în momentul în care s-a întâlnit cu patrula de jandarmerie le-a comunicat oamenilor legii cele întâmplate, datele mașinii și semnalmentele tânărului.

Taximetristului i s-a părut ceva suspect atunci când a observat că tânărul nu are o direcție precisă, iar când l-a întrebat ce se întâmplă, acesta i-a spus că este urmărit de doi bărbați care vor să îl bată. Din acest motiv, șoferul a decis să meargă spre poliție, moment în care a fost oprit de către un echipaj de jandarmerie.

Toate persoanele au fost conduse la sediul poliției unde jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Telefonul nu a fost găsit, iar persoana în cauză nu a putut da date precise despre locul unde l-a aruncat, spunând că nu își amintește. De asemenea, în timpul întocmirii actelor de sesizare, jandarmii au constatat că tânărul este căutat în lucrări penale având ca obiect furtul de bijuterii și spargeri de locuințe, atât în Galați cât și în alte județe. Cercetările sunt continuate de către poliție.

Postări asemănătoare

Klaus Iohannis a câștigat alegerile în județele Galați și Brăila

Reperul

VIDEO Băut și fără permis, prins la volanul unei mașini neînmatriculate

Maria Vlad Romaniţă

Conducea beat pe șoseaua dig Brăila-Galați

Reperul