Reperul
Eveniment Galati

Spații de carantină amenajate la Liceul de Marină

stiri politice de ultima ora

Direcția de Sănătate Publică Galați a solicitat autorităților identificarea unor spații în care să poată fi asigurată carantinarea persoanelor care se întorc din zonele afectate de infecția cu noul Coronavirus (persoane ce au intrat în contact cu pacienți infectați cu Coronavirus -2019-nCoV), Instituția Prefectului Galați în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Galați, a făcut demersuri pentru a găsi un spațiu care să corespundă normelor de igienă (apă potabilă, căldură, grupuri sanitare, curent electric) și a propus următoarea locație

1.      Liceul Tehnologic „General de Marină Nicolae Dumitrescu Maican” Galați – 5 camere cu un număr de 20 de paturi (un izolator cu 6 paturi și baie proprie, o cameră cu 3 paturi și baie proprie, o cameră cu 2 paturi și baie proprie, o cameră cu 5 paturi, fără baie proprie) și un cabinet medical.

În funcție de numărul persoanelor cu risc pentru transmiterea infecției, capacitatea de cazare poate fi extinsă. Direcția de Sănătate Publică va asigura personalul medical, materialele dezinfectante, precum și hrana, atunci când situația o va impune.

Totodată, prinr-o informare primită de la DSP, astăzi 12 februarie, am fost informați că, din totalul persoanelor sosite din Rep. Populară Chineză, au ieșit din perioada de monitorizare un număr de 5 persoane. Acestea nu au prezentat simptome de boală, nici în perioada monitorizării nici la finalul acesteia.

Postări asemănătoare

62 de persoane au decedat la Galați din cauza infectării cu SARS-COV2

Maria Vlad Romaniţă

TIR răsturnat pe DN 23. Şoferul era băut

Reperul

Doi gălățeni și doi brăileni au obținut titluri de campion național la tenis

Reperul