Reperul
Social

Spectacol grandios de Ziua Iei, la Galați

Sâmbătă, 24 iunie, în Grădina Botanică, de la ora 18:30, Galațiul sărbătorește românește Ziua Iei, cu  un spectacol unic la malul Dunării și o paradă a 100 de costume populare tradiționale. Spectacolul va fi deschis de către Ansamblul “Doina Covurluiului” din cadrul Centrului Cultural “Dunărea de Jos”, iar la final, într-un show de zile mari, pe scenă vor urca Loredana Groza și Banda Agurida.

“Pe 24 iunie, de Ziua Iei, petrecem românește, îmbrăcați în ii sau costume populare. Vom putea admira împreună 100 de costume populare tradiționale românești, lucrate cu zeci sau chiar sute de ani în urmă, și care au uimit o lume întreagă cu frumusețea lor. Fiecare ie, țesută cu migală din mii de fire albe, ascunde o poveste de viață, pe care vă invit să o descoperim împreună. Vom putea admira cea mai mare și mai valoroasă colecție privată din România, motiv pentru care îi mulțumesc public doamnei Cristina Chiriac, întemeietoarea fenomenului <Flori de IE>, pentru că a acceptat să aducă această minunată și unică colecție la Galați.

Haideți să purtăm cu mândrie o ie sau o cămașă tradițională (sau o cămașă albă) și să petrecem românește, sâmbătă seara, în frumoasa zi de Sânziene. Va fi un eveniment unic pentru Galați, cu multă voie bună”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Intrarea este liberă.

Postări asemănătoare

Brazii de Crăciun devin îngrășământ bio

Maria Vlad Romaniţă

Înapoi la școală – Fundația Inimă de Copil strânge ghiozdane pentru copiii din sud – estul României

Reperul

Românii se pregătesc de un nou weekend prelungit

Reperul