Reperul
Eveniment Galati Social

Spectacol total de Zilele Dunării

De la dansatoarele de samba, la personaje de poveste și călușari aceasta a fost atmosfera la unul dintre cele mai memorabile evenimente organizate cu prolejul Zilelor Dunării la Galați. La toate acestea s-au adăugat mini-croazierele pe Dunăre, devenite de acum o tradiție cu acest prilej. 

Unua dintre principalele atracții ale evenimentului a fost „Summer Parade!. Cinci platforme mobile au purtat prin oraș care alegorice cu muzică pentru toate gusturile.

Platforma Latino Flavor, plină de culoare, a atras gălățenii pe ritmuri de samba, iar amfitrion a fost Willmark, însoțit de dansatoarele sale extotice. Pe platforma DiscoMania s-a aflat Antonio Santos şi echipa sa dansatori iar pe platforma Saxy Clubbing, MC Coco, DJ Razz şi Mr. Saxi au încins petrecerea.

Platforma Romanian Authentic Vibe unde MC Virgil Tăbuş și dansatorii profesionişti de muzică populară au făcut atmosferă și au îndemnat oamenii să se prindă în sârbe și hore pe străzi. Lor li s-au alăturat îndrăgite personaje de poveste, zâne și prințese, pe platforma de poveste care a fost încîntarea celor mici.

Un alt punct-cheie al sărbătorii Dunării a fost constituit de organizarea mini-croazierelor pe Dunăre. Mii de gălățeni au luat cu asalt, miercuri după-amiază site-ul unde se puteau face rezervari pentru un tichet gratuit cu care să se îmbarce pe una dintre cele doua nave de croazieră puse la dispozitie de organizatorul manifestarii.

Cererea a fost mare, mai ales că mulți dintre cei care si-au dorit sa ia parte la evenimentul organizat cu oczia ”Zilei Internaționale a Dunării” nu au avut niciodată ocazia să se plimbe cu un vas pe fluviu. Alții, cu nostalgiile în buzunar, au vrut sa particpe la eveniment pentru a mai trăi o dată experiența unei plimbări ca altă dată. Organizatorul sustine ca cele 2.400 de bilete au fost rezervat in doar cateva ore.

„Continuăm tradiția, iar aceste croaziere au devenit deja un obicei. Doua nave de capacitate mare vor face 8 tururi și peste 2500 de persoane vor beneficia de aceste croaziere”,a precizat Sandu Traian, organizatorul evenimentului

Cele două vase de croazieră, “Banat” și Moldova, au plecat de la pontonul Navrom și au mers până în zona punctului de trecere cu bacul, iar de aici până la depozitele Şantierului Naval Damen și înapoi la ponton, fiecare călătorie având o durată de peste doua ore.

Organizatorii promit că vor face și anul viitor astfel de croaziere și spera ca astfel de evenimemnte sa fie organizate mai des și nu doar de ziua fluviului.

Postări asemănătoare

Amenzi și confiscări, în urma raziilor din piețe

Maria Vlad Romaniţă

Val de infectări cu noul coronavirus la Spitalul de Urgență si la Serviciul Județean de Ambulanță

Maria Vlad Romaniţă

O mașină de lux a fost incendiată în centrul Galațiului