Reperul
Eveniment

Spitalul Județean, păzit cu mascați după ce aici au ajuns rudele victimelor din accidentul de la Șendreni

Jandarmi, mascați și polițiști au fost solicitați să intervină la spitalul de urgență din Galați dupa ce doua persoane, victime ale accidentului rutier produs luni, la Șendreni, au ajuns la unitatea de primire a urgențelor.

Aproximativ o sută de oameni, rude și cunoscuți ai celor implicați în accident, au venit la spital încercând să afle mai multe despre starea apropiaților lor. Ei au forțat intrarea la UPU, iar gestul lor a generat mari bropbleme.

Am fost de gardă pe elicopter şi am dus un pacient la punctul de operare de unde a fost preluat de un echipaj SMURD terestru, care la momentul accidentului era la un alt caz . Ambulanțele aduceau ceilalți raniți la spital.

Între timp mi s-a spus că foarte mulţi aparţinători ai victimelor asaltează UPU, s-au forţat uşi şi s-a intervenit până la codul roşu unde au fost aduşi toţi pacienţii, inclusiv cei doi decedaţi, iar colegii mei au lucrat timp de mai multe minute sub presiune și frică.

Lucrurile s-au calmat o dată cu venirea poliţiei şi a jandarmilor, cărora le mulţumim foarte mult. La un moment spiritele s-au calmat şi lucrurile au început să decurgă normal. Rugăm ca şi în alte cazuri când sunt accidente şi accidente cu victime multiple, aparţinătorii să fie înţelegători, să ne lase să ne facem treaba şi să nu mai pună presiune asupra noastră. Noi să ne facem aşa cum ştim mai bine meseria şi să salvăm omul aflat în suferinţă.

Dacă nu interveneau polițiștii și jandarmii ar fi fost un haos general, unul dintre paznicii angajaţi, de la firma de pază a fost bruscat, trântit de un perete şi, am înţeles, şi alţi oameni au fost agresaţi. Spitalul este păzit la toate intrările de poliţia locală, poliție şi de jandarmerie. Sperăm ca lucrurile să intre cât mai curând în normal şi să nu fie nevoie să fim astfel păziţi”, a exlicat dr. Angel Trifan, medic șef UPU-SMURD Spitalul de Urgență Galați.

Starea de sănatate a celorlalti doi raniți este extrem de grava.

„Starea victimelor este foarte gravă, prognosticul este rezervat. S-a intervenit ieri chirurgical pentru ambele victime. Urmează să vedem ce se întâmplă în următoarele ore. Au suferit politraumatisme severe”,a precizat dr. Ionuț Băneșanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Galați.

Cei veniți să-și vadă rudele au rămas în fata spitalului toata noaptea, motiv pentru care forțele de ordine au ramas în dispozitiuv pentru a păzi unitatea medicală. Ba chair au fost solicitate garduri pentru a bloca accesul la morga.

„Nu putem să ne lăsăm rudele, fraţii, dacă îi lăsăm singuri ce pot să facă singuri. Am sperat să stăm lângă ei, să îi ajutăm, să le dăm putere să trecem pentru lucrul acesta. Toţi care au venit au fost cuminţi, au plâns, nu au fost agresivi, puteţi întreba şi poliţia şi mascaţii, am colaborat cu ei, doar am stat şi am plâns şi am stat alături de ei”, spunea Constantin Ștefan, rudă a celor implicați în accident.

Postări asemănătoare

Petrecere ilegală, spartă de polițiști

Maria Vlad Romaniţă

Arestat pentru ultraj după ce a ameninţat cu moartea şi a lovit poliţiştii

Gălăţenii au plecat în coloană, cu maşini personale şi chiar cu un autocar, pentru a protesta diseară la Bucureşti

Maria Vlad Romaniţă