Reperul
Administratie Galati

Stâlpi de iluminat cu senzori de alarmare

Consiliul Județean Galați a demarat un proiect-pilot pe drumurile județene, prin care au fost montați senzori de alarmare la peste 50 de stâlpi de iluminat, în zona localităților Cosmești, Vârlezi, Schela și Drăgușeni.

„Pentru a împiedica vandalizarea stâlpilor de iluminat cu panouri fotovoltaice, respectiv sustragerea bateriilor, au fost montați senzori de alarmare care avertizează, atât acustic, cât și prin intermediul unei aplicații, accesul neautorizat la cutia acumulatorilor. Totodată, sunt sesizate și organele abilitate în vederea intervenției în timp rapid”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

De asemenea, periodic, sunt efectuate revizii la sistemul de iluminat de pe drumurile județene. Sute de stâlpi cu panouri fotovoltaice au fost montați pe drumurile județene în ultimii ani, contribuind astfel la un consum mai redus de energie electrică și la îmbunătățirea iluminatului stradal.

Postări asemănătoare

Finanțări de până la 100.000 euro și formare antreprenorială pentru studenți, masteranzi şi doctoranzi prin proiectul AntRES 2.0

Reperul

(GALERIE FOTO) Munți de zăpadă în județul Galați

Reperul

Apă Canal montează o conductă provizorie în Mazepa, acolo unde au apărut tasări

Maria Vlad Romaniţă