Reperul
Politic

Stângă l-a dat afară pe Dobre din cabinetul parlamentar de la sediul PNL Galați

* Dobre a declarat că acest conflict cu Stângă va fi mediat de președintele PNL, Ludovic Orban *

Fostul președinte al Organizației Județene PNL Galați, deputatul Victor Paul Dobre, a fost dat afară din cabinetul parlamentar pe care îl ocupa în sediul Partidului Național Liberal de pe strada Universității. Cel care l-a dat afară este tânărul senator George Stângă, pe care chiar Dobre l-a propulsat în politică și căruia i-a predat frâiele PNL Galați în 2017. Dobre a recunoscut acest lucru în ediția de joi a emisiunii „Deschide Lumea” de la Realitatea TV Galați-Brăila.

„Ani de zile a fost cabinetul domnului senator Păcuraru. Eu eram președinte și el era senator. După ce a plecat din politică în 2008, acolo a fost cabinetul meu”, a spus Dobre.

Mai mult, deputatul liberal a afirmat că succesorul său nici măcar nu i-a spus că își dorește acel birou, schimbând direct yala. „Cred că e o chestiune mai mult de educație decât de politică. (…) Probabil că, dacă ar veni să o discute, ar fi altceva. Nu a venit. Nu m-am simțit bine, motiv pentru care mi-am deschis un al doilea cabinet parlamentar”, a declarat Dobre.

Fostul lider liberal, care a condus filiala PNL Galați aproape două decenii, a admis că între el și Stângă sunt tensiuni. Întrebat dacă între ei există o relație bună de colaborare, Dobre a răspuns că „e cam mult spus” și a adăugat că acest conflict va fi mediat de președintele partidului, Victor Paul Dobre.

„A intervenit președintele partidului și a zis că o să aibă o discuție cu noi. Domnul Orban, da. Cred că e ceva mai mult decât o yală, vom vedea. E o chestie de stabilire a unor reguli de relații care trebuie să fie clare. Eu cred că sunt bine stabilite, dar trebuie să le înțeleagă bine fiecare. Din punctul meu de vedere, domnul Stângă nu prea le înțelege”, a afirmat Victor Paul Dobre.

Întrebat cum se simte după acest episod, deputatul PNL a spus că „deloc plăcut” și a remarcat că „pare a fi o tradiție în politică”, oferind un exemplu de la PSD Galați. „Cum l-a schimbat domnul Nica pe domnul Plătică”, a spus deputatul Victor Paul Dobre.

Postări asemănătoare

ALEGERI ȘI REFERENDUM | Prezență la închiderea urnelor

Reperul

Parlamentarii PNL de Brăila nu au votat “bugetul rușinii naționale”

Reperul

Onuț Valeriu Atanasiu (PNL) vrea reluarea furnizării de apă rece la asociațiile unde serviciul este sistat

Reperul