Reperul
Eveniment Social

Ștefan Baltă a demisionat din funcția de prorector al Universității „Dunărea de Jos”

* Prorectorul Ștefan Baltă a demisionat din funcția de conducere pe care o ocupă în cadrul Universității Dunărea de Jos* El acuză Senatul Universității că a adoptat o decizie prin care îi blochează candidatura la funcția de rector *

Dispute aprinse la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați în pragul organizării de alegeri pentru structurile și funcțiile de conducere din cadrul instituției de învățământ superior.

Prorectorul Ștefan Baltă demisionat din funcția de conducere acuzând Senatul că a întreprins „acțiuni abuzive” (facsimil) și a anunțat că face acest lucru pentru a putea acționa în instanță Universitatea Dunărea de Jos.

Am decis să demisionez pentru că nu consider că este moral să acționez Universitatea în instanță atâta timp cât ocup funcția de prorector al acestei instituții. Consider că hotărârea Senatului este una abuzivă, nu atât pentru faptul că revine la o metodologie din anul 2015, ci pentru că face acest lucru în mod ambiguu. Apoi, Senatul nici măcar nu a luat în discuție metodologia pentru alegeri propusă de Consiliul de Administrație. Nu reclam faptul că nu a adoptat această propunere făcută de Consiliu, dar nici măcar nu a discutat-o”, a declarat Ștefan Baltă pentru reperul.ro.

De cealaltă parte, președintele Senatului Universității Lucian Puiu Georgescu a declarat că actuala metodologie pentru alegeri este una valabilă de opt ani și că modificările adoptate în ședința Senatului s-au făcut cu respectarea legii.

„Legea prevede ca rectorul unei universități să fie o personalitate cunoscută la nivel național și internațional. De opt ani, Senatul Universității Dunărea de Jos a stabilit concret că această condiție este îndeplinită de orice cadru care are titlul de profesor universitar. De fapt, este aceeași metodologie în baza căreia domnul Baltă a fost ales prorector acum patru ani, condițiile nu s-au schimbat”, a declarat Georgescu, excluzând faptul că Senatul ar fi luat o decizie care să vizeze pe cineva anume.

Vom reveni cu amănunte legate de acest subiect.

Postări asemănătoare

A vrut să-și salveze soțul, dar a dat de necaz

Maria Vlad Romaniţă

TIR răsturnat pe DN 23. Şoferul era băut

Reperul

Amenzi și confiscări, în urma raziilor din piețe

Maria Vlad Romaniţă