Reperul
Politic

Ștefan Baltă: Nu este bine nici pentru mine, nici pentru PNL să port o luptă pe mai multe fronturi

* Ștefan Baltă, președintele Organizației Municipale PNL Galați, a declarat că nu s-a înscris în cursa internă pentru desemnarea candidatului liberal la alegerile pentru funcția de primar din 2020 deoarece a simțit că nu mai are susținerea președintelui Organizației Județene *

Președintele Organizației Municipale PNL Galați, Ștefan Baltă, prorector la Universitatea “Dunărea de Jos”, nu s-a înscris în cursa internă pentru desemnarea candidatului PNL la alegerile pentru funcția de primar al municipiului Galați, din 2020. Baltă, care le-a lăsat cale liberă consilierului local Onuț Atanasiu și fostului consilier județean Petrișor Potec, a spus că a luat decizia de a nu intra în cursă pentru că a simțit că nu mai are susținerea președintelui Organizației Județene PNL Galați, senatorul George Stângă.

“Când am intrat în Partidul Național Liberal, nu am intrat ca și candidat, dar, imediat, domnul președinte George Stângă mi-a propus să-mi asum acest rol. În ultimele luni nu s-a mai purtat nicio discuție în privința asta cu mine. Și atunci, ținând cont de lucrul acesta și auzind că se dorea să se găsească un candidat pentru Primărie, am zis că nu este bine să mă bag. Acum nu este momentul în care să port o luptă pe mai multe fronturi pentru că nu e bine pentru mine și nici pentru Partidul Național Liberal. Voi sprijini orice candidat și o să vin cu idei și o să lucrez, atâta timp cât o să fiu lăsat, bineînțeles”, a declarat Ștefan Baltă în cadrul emisiunii “Deschide Lumea”, de la Realitatea TV Galați-Brăila.

Baltă a afirmat că nu știe care este motivul care a determinat această schimbare de atitudine față de persoana sa și a dat vina pe comunicarea deficitară cu Stângă. “Comunicarea între noi nu a existat prea mult”, a spus liderul de la Municipiu.

Conferențiar doctor în cadrul Facultății de Inginerie și prorector al Universității “Dunărea de Jos”, Ștefan Baltă a intrat în PNL în luna februarie a acestui an și a fost prezentat atunci de partid ca o “achiziție” importantă, liberalii transmițând în acest fel un semnal elitei intelectuale locale. Încrederea de care se bucură și CV-ul impresionant l-au propulsat rapid la conducerea Organizației Municipale a PNL și i-au atras inclusiv susținerea președintelui PNL, Ludovic Orban.

Însă capitalul de imagine și de încredere al președintelui de la Municipiu a devenit, cel mai probabil, o amenințare pentru liderul filialei județene. Senatorul George Stângă s-ar putea teme să piardă influența în partid și, mai departe, președinția filialei, cu toate prerogativele ei, inclusiv acela de a întocmi lista candidaților partidului pentru toate funcțiile de demnitate publică, de la primari și consilieri locali, până la parlamentari.

Întrebat dacă acesta ar putea fi adevăratul motiv pentru care dialogul cu George Stângă despre candidatura la Primărie a încetat, Ștefan Baltă a declarat că nu știe și că speră să nu fie așa. Baltă a admis că poziția de președinte de organizație județeană este “cea mai importantă la nivel local”, dar a afirmat că nu și-o dorește. “Eu sper să înțeleagă toată lumea că eu îmi doresc foarte mult să construiesc pentru municipiul Galați, mă interesează municipiul Galați și nu mă interesează altceva pentru că nu am intrat pentru altceva”, a declarat Ștefan Baltă la Realitatea TV Galați-Brăila.

Liderul Municipalei PNL Galați a adăugat că este important ca într-un partid să existe colaborare, un grup unit și dorința de a câștiga alegerile.

Postări asemănătoare

A. Postică (USR-PLUS): ”România merită un nou premier reformator”

Reperul

Scandal uriaș în PND Brăila!

Sorin Rugină

VIDEO Limbaj de consilier municipal PSD în timpul unei ședințe on-line CLM – „F**u-vă muma-n cur”

Reperul