Reperul
Politic

Ștefan Baltă: Opoziție serioasă la Galați nu există!

* Nu sunt interesat să intru în bălăcăreala asta, a spus liberalul *

Prorectorul Universității „Dunărea de Jos”, liberalul Ștefan Baltă, a criticat opoziția din Galați, care nu doar că este divizată, dar liderii partidelor de dreapta urmăresc agende proprii.

„Opoziție la Galați nu există. Și asta este dintr-un motiv foarte simplu: partea dreaptă este foarte divizată. Uitați-vă la viitoarele alegeri! Eu vorbesc acum ca un om care este detașat. Probabil, asta va fi una dintre ultimele mele emisiuni politice din acest an, pentru că chiar nu-mi doresc să mă bag într-o astfel de bălăcăreală. Strategia politică a oamenilor politici din Galați acum e una singură – care să fie puțin mai sus pe lista de europarlamentare, nu în ideea de a face ceva sau de a ajunge un anumit candidat europarlamentar să facă ceva pentru țară, mai ales pentru zonă. Uitați-vă la ce candidați avem din zona Moldovei, nu spun din Galați, și o să vedeți că nu prea avem, ceea ce este inadmisibil. Adică tu, ca organizație din Galați, indiferent de partid, stai și te lauzi și faci petiții pentru Autostrada Moldovei, care nu trece prin Galați, dar nu vorbești nimic de Galați, adică izolezi și mai mult. Pe ei îi interesează mai mult europarlamentarele, pe toată lumea interesează europarlamentare și mai mult se lovește opoziția între ea decât să se lege de PSD, cam asta se întâmplă astăzi. Teoretic, opoziția înseamnă anti-PSD, dar practic înseamnă lovituri în interiorul partidelor de dreapta din opoziție pentru că fiecare visează la o coaliție mai mică sau mai mare după europarlamentare și să obțină fiecare un scor mai bun, în așa fel încât să se plaseze mai bine în acele negocieri care vor urma”, a declarat liberalul Ștefan Baltă în cadrul emisiunii „Deschide Lumea” de la Realitatea TV Galați-Brăila.

Întrebat dacă PNL Galați luptă pentru interesele unor lideri, Ștefan Baltă a răspuns: „Depinde de cine vorbim. Adică sunt oameni în PNL Galați, sunt membri de partid care sunt foarte bine intenționați și ei își doresc cu adevărat o schimbare. Din păcate, sunt și oameni care își urmăresc interesele personale mai mult decât cele de grup sau cele de regiune, cele de oraș. Lucrul ăsta se întâmplă în orice partid. Diferența o face dacă, pe lângă aceste lucruri care sunt inerente, vor exista întotdeauna, vii, totuși, și cu ceva palpabil, vii și cu o idee, susții ceva, măcar declarativ în primă fază, dar susține ceva pentru oraș! În momentul ăsta, dacă suntem foarte atenți, ajungem să facem o politică pe Facebook și atât”, a afirmat Ștefan Baltă la Realitatea TV Galați-Brăila.

Declarația video poate fi urmărită mai jos.

 

Postări asemănătoare

Paleologu (PMP): Cele 40 de procente pe care stă Iohannis se pot topi oricând

Maria Vlad Romaniţă

A. Bucălău (consilier județean PNL Brăila): ”Spitalul Judeţean Brăila, făcut clinic la apelul bocancilor PSD”

Reperul

1 Aprilie – Ziua Politicianului. Expoziție de materiale electorale în foaierul Teatrului Dramatic

Reperul