Reperul
Economic Eveniment

Ștefan Fusea, despre criza economică: ”Anul greu abia acesta va fi”

Economiștii nu au vești bune pentru anul 2021. Dacă toți am sperat că anul trecut a fost unul dificil din cauza crizei sanitare generate de noul coronavirus, iată că din punct de vedere economic, problemele se accentuează abia anul acesta. Ștefan Fusea, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Brăila, a declarat la Reperul TV că în România se va resimți criza economică, abia din vara acestui an.

”Încep să cred, urmărind ceea ce se întâmplă în piață, că sfârșitul nu-i aici (n.r. sfârșitul crizei economice). Se pare că, potrivit previziunilor în domeniu, că anul greu abia acesta va fi. Noi nu trebuie să uităm că România a avut un deficit comercial extraordinar de mare anul trecut. Eu am făcut o previziune aici, la Reperul TV, când am spus că se va încheia anul 2020 cu un deficit comercial de 10%. Îmi pare rău că am avut dreptate, dar România a încheiat anul cu un deficit de 9,8%, ceea ce este foarte mult. Acest deficit și această contracție sunt, din păcate, cauzate și de faptul că noi avem și un deficit al balanței comerciale care s-a amplificat în anul 2020. Avem o balanță comercială negativă, în special din cauza importurilor masive de alimente și a scăderii exporturilor”, a declarat Ștefan Fusea.

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Brăila a dat și câteva soluții pentru ca anul acesta să fie depășit cu bine de oamenii de afaceri și să nu stea sub semnul falimentului.

”Nu ai de unde să faci creșteri salariale și să dai bonificații într-o perioadă tulbure și care se anunță și mai grea. Numai o inconștiență poate duce la cereri de măriri salariale, de bonusuri, de pensii mărite. Vaccinarea în masă și încrederea oamenilor în vaccin vor rezolva o mare parte a problemei și diminuarea crizei. Trebuie să recunoșatem că vaccinarea înseamnă ridicarea restricțiilor, reîntoarcerea oamenilor la lucru, recăpătarea încrederii. (…) Trebuie să fim încrezători, să mergem mai departe, dar trebuie să fim realiști, pentru că altfel ar fi ca și cum ne-am arunca din avion fără parașută”, a mai declarat la Reperul TV, Ștefan Fusea.

Postări asemănătoare

Economia României a crescut cu 13,6%, în ultimul an

Reperul

Plata amenzilor de circulație, mai simplu de făcut

Reperul

Prețul energiei termice destinată populației ar putea să se micșoreze

Reperul