Reperul
Administratie Galati

Străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918 vor fi reabilitate la prețul de 82 de milioane de lei

* Lucrarea va fi finanțată cu fonduri europene și de la bugetul local al municipiului Galați *

Două artere importante ale municipiului Galați vor beneficia, pentru prima dată, de ample lucrări de modernizare, grație unei investiții cu fonduri europene și finanțare de la bugetul local. Este vorba de Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918.

„Oferta declarată câștigătoare este cea depusă de Asocierea Tancrad SRL – Lemacons SRL – Citadina 98 SA – Mari-Vila Com SRL – Add Global Design SRL cu o propunere financiară de 82.191.251,84 lei (fără TVA), din care valoarea serviciilor de proiectare este de 3.900.000 lei (fără TVA), iar valoarea lucrărilor de executat este de 78.291.251,84 lei (fără TVA). Sunt prevăzute două luni pentru servicii de proiectare și 16 luni pentru execuția lucrărilor”, a informat Biroul de Presă al Primăriei Galați.

„Modernizarea străzilor Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918 reprezintă încă un proiect major de investiții al municipalității dedicat infrastructurii orașului. Urmează să semnăm în curând contractul de finanțare și să demarăm efectiv proiectul”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Proiectul prevede lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere: realizarea de straturi asfaltice noi, crearea de noi locuri de parcare, reamenajarea trotuarelor, realizarea de piste pentru bicicliști, marcaje și indicatoare rutiere noi, montarea de butoni reflectorizanți în zonele cu risc de producere a acccidentelor rutiere sau stâlpi de ghidaj pe porțiunile de traseu în care vizibilitatea este îngreunată pe timp de noapte. În plus, vor fi amenajate, pe o lungime de minimum 25 de metri, și străzile laterale care interesectează cele două artere.

De asemenea, pentru prima dată, liniile și căile de rulare ale tramvaielor vor fi modernizate, fiind prevăzute lucrări de înlocuire a acestora, amenajare de peroane pentru călători prevăzute cu gard de protecție și indicatori de stații, precum și montarea de adăposturi pentru călători.

Amplul proiect de infrastructură vizează și modernizarea iluminatului public stradal, dar și introducerea în subteran a rețelelor aeriene (fibră optică, telefonie, tv). Totodată, se vor executa lucrări edilitare pentru înlocuirea rețelelor de apă și canalizare.

Postări asemănătoare

E oficial! Gabriel Panaitescu este noul prefect al Galațiului

Reperul

Gîdei: Europarlamentarul e cea mai bună poziție din politica românească

Sorin Rugină

Protest spontan al angajaților de la Finanțe și de la Vamă

Maria Vlad Romaniţă